Mediefag - elevproduktion
Afspil video

Video om mediefag på OEG lavet af Petrine, Elvira, Maja, Alberte, Amalia, Josefine, Amalia og Viktoria -alle fra 1.i. 

Fortæl en nyhed og gå i dybden med en film.

Mediefag på C-niveau

Du kan vælge Mediefag som valgfag på C-niveau. Du har mediefag i et enkelt år, hvor du arbejder med de grundlæggende begreber indenfor filmsprog og analyse, samt arbejder praktisk med at lave en medieproduktion. Fordelingen mellem det teoretiske og praktiske arbejde er ligeligt vægtet.

Mediefag på B-niveau

Vælger du mediefag som valgfag på B-niveau, får du mulighed for at komme i dybden med de grene af faget, som du allerede har udforsket på fagets C-niveau. Det vil sige, at du kommer til at arbejde med fagets teori i nogle forløb, hvor du stifter bekendtskab med flere facetter af faget.

Det kan være interessante instruktører, forskellige genrer eller filmhistoriske perioder. På det praktiske plan bliver en engageret indsats belønnet med, at du kommer til at beherske og anvende fortælletekniske greb, som gør dig til en dygtig filmmager og vores udstyr og ekspertise betyder, at du kan vække spændende fortællinger til live.

Ydermere satser Ørestad Gymnasium på, at du gennem samarbejde med private firmaer og frivillige organisationer kommer til at føre en del af dine filmprojekter ud i verden omkring dig.

Mediefag på A-niveau

Vi tilbyder som ét af kun to gymnasier i hele landet mediefag på A-niveau. Før gymnasiereformen blev mediefag kun udbudt på B-niveau. Men vi har nu fået lov til at udbyde mediefag på A-niveau, fordi vi er meget langt fremme i relation til undervisning i mediefag. Vi har helt særlige faciliteter – bl.a. vores nye lokaler “Mediebyen” i Fields, der har komplet produktionsudstyr. Vi har desuden meget kompetente undervisere, der sætter os i stand til at undervise i mediefag på A-niveau.

Du få mulighed for at arbejde med faget både praktisk og teoretisk, og du blever klædt på til at håndtere dine egne produktioner på helt professionelt niveau. På A-niveau udvides det begrebapperat, som du har arbejdet med på B-niveau: Du vil få erfaring med at udarbejde kampagner og arbejde på tværs af medier med konceptudvikling, manuskriptskrivning og produktion. Du vil også få dybere viden om film og andre visuelle medier, deres rolle og virkemidler. Du kan fx arbejde med spillefilm, Netflix-serier, dokumentar, virale kampagner, kortfilm og  animationsfilm – kort sagt alle aspekter af arbejdet med levende billeder

Video om mediefag på A lavet af mediefagslærere

Mediefag på A lærerproduktion
Afspil video

Du får mulighed for at arbejde sammen med andre elever på store projekter. Vi producerer live-tv til skolens morgensamlinger og virksomheder og leverer professionelle programmer til TV2/Lorry. Vi sender live fra skolens store events.

Hvad kan du blive?

I Mediefag lærer du først og fremmest at kommunikere. Det kan du bruge på rigtig mange uddannelser. Mange af vores elever fortsætter typisk på uddannelser inden for kommunikation, medier, tv, film, kultur og politik.

Værd at vide
Sådan søger du optagelse
Hvad går en studieretning ud på?
Hvorfor vælge OEG?
Studieretninger
Se samfunds­videnskabelige
Se sproglige
Se kunstneriske
Se naturvidenskabelige