Mediefag
Mediefag - elevproduktion
Afspil video

Video om mediefag på Ørestad lavet af Petrine, Elvira, Maja, Alberte, Amalia, Josefine, Amalia og Viktoria 

Bliv en skarp producent af medier og kreativ kommunikation

I mediefag lærer du først og fremmest at kommunikere, og du får derfor mulighed for at fordybe dig i filmsprog, produktion, virkemidler og storytelling.

På Ørestad Gymnasium undervises der i mediefag på tre niveauer. Har du medie på C-niveau, foregår undervisningen over et år, og du får her en bred introduktion til fagets beskæftigelsesområder. Vælger du at hæve til B-niveau, får du mulighed for at komme endnu mere i dybden med de grene af faget, som du allerede har udforsket på C-niveau og blive udfordret yderligere med nye emner og facetter. Det kan fx være interessante instruktører, forskellige genre eller filmhistoriske perioder. Mediefag er således et sammensat fag, hvor teori og praksis er i samspil, og du kommer derfor til at beherske fortelletekniske greb og blive en kompetent filmskaber.

Ydermere tilbyder Ørestad Gymnasium mediefag på A-niveau, hvor du for alvor bliver klædt på til at arbejde selvstændigt og målrettet med dine egne produktioner på et professionelt niveau. Det begrebsapparat, du er blevet introduceret til på de andre niveauer, vil blive udvidet, og du vil få erfaring med nye udfordringer som konceptudvikling, manuskriptskrivning og produktion. Du vil også få dybere viden om film, visuelle medier og virkemidler – kort sagt alle aspekter af arbejdet med levende billeder.

Mediefag på A lærerproduktion
Afspil video

Medieprojekter

I stedet for en klassisk morgensamling i idrætssalen, produceres og live streames skolens månedlige morgensamlinger ud til klasserne som et autentisk TV-program.

Derudover har skolen et samarbejde med TV2 Lorry, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med at producere professionelt TV til hele hovedstaden. Der er frie rammer og præmissen for programmet er blot, at det skal være TV af unge til unge.

Se fx da vores elever overtog Lorrystudiet

Vores filmfestival

Asta Filmfestival

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske