Musik

Musik udvider din horisont

Undervisningen i musik er en variation af musik-historie, teori og udøvelse, således at du både arbejder med et emne i kontekst til musikhistorien, ud fra de teoretiske fagbegreber og i praksis med at skabe de valgte genretræk. Du får derfor en bred forståelse for musikken og dens betydning for samfundet.

Eksempler fra undervisningen

I introduktion til musikgenrer og komponister arbejdes der bl.a. med etnisk musik, blues, jazz, soul, funk, hip hop, rock, heavy og klassisk musik som barok, wienerklassik, romantikken og impressionismen.

Derudover er et forløb om kinesisk musik en del af undervisningen, hvor skolen får besøg af kinesiske musikere, og således er det muligt at sammenligne brugen af instrumenter, skalaer, akkorder og spillestil med vestlig musik. Også sangworkshops og øvelse i sangteknikker er en del af undervisningen, og du bliver derfor i stand til at analysere dine og andres sangteknikker.

Læs artiklen om kinesisk musik, skrevet af Hollie Ingemann Francis, 1.b

Sound og lydteknik

På skolen er der et lydstudie med instrumenter og en mixer, som kan bruges til indspilning af musik. Derfor er der rig mulighed for at eksperimentere med egne ideer, og det er hertil en relevant del af undervisningen af forstå begrebet “sound”. Det indebærer elementer som klang, soundscape – live vs studielyd, sondbox – panorering, dybde og lagdeling, og giver en baggrundsforståelse for både auditiv analyse af musiknumres sound og til forståelse af opsætning af “god lyd” ved koncerter og indspilninger.

OEG_HUSFOTOGRAFWILLIAM_MULTIFORESTILLING_PREMIERE (7 of 15)

I musik arbejder du med:

Musikhistorie

Bliv klogere på musik – og kulturforståelse, musikhistoriske perioder, genrer, kunstnere og komponister.

Musikteori

Lær om noder, rytme, analyse, arrangementer, komposition, funktionsharmonik, brug af lydstudie og musikprogrammer.

Musikudøvelse

Træn dine evner inden for instrumentlære, kor, solosang, sammenspil og dans, stomp, groove, indstudering af numre og koncertoptrædener.

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretning
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske