Psykologi

I faget psykologi undersøger vi menneskets tanker, følelser, adfærd og oplevelse af verden.

Hvad sker der med os, når vi har øjenkontakt med et andet menneske? Kan udadvendthed arves? Hvordan opstår fordomme? Hvilke særlige udfordringer har unge i dag, når de danner deres identitet? Det kunne være nogle af de spørgsmål, vi stiller i undervisningen.

Du skal lære hvordan mennesket påvirkes af de fælleskaber, det indgår i – om det er skolen, arbejdspladsen, familien, vennegruppen eller større fælleskaber som samfundet eller kulturen. Her kan vi vælge at undersøge, hvorfor mobning opstår, og hvordan man stoppe eller undgå mobning.

Vi beskæftiger os med hjernens funktioner, med intelligens og læring. Du skal lære om, hvordan man egentlig lærer – og måske vil du opleve, at du kan overføre det til dine andre fag og blive en bedre lærende.

Mennesket udvikler sig bestandigt fra spædbarnets første smil og søgende øjne til det ældre menneskes accept af, at livet er ved at nå sin ende. Vi undersøger menneskets udvikling gennem konkrete eksempler fra virkeligheden og prøver at forstå, hvilke udfordringer der er forbundet med forskellige livsaldre. Her kan vi vælge at tage på besøg i daginstitutioner for at observere børns adfærd, eller vi tager på plejehjem og interviewer de ældre.

I psykologifaget tager vi gerne på tur for at se, hvordan man arbejder med psykologi, som for eksempel Foreningen Sinds arbejde med unge med psykiske lidelser. Vi inviterer også gerne oplægsholdere på besøg, der fortæller os om deres erfaringer med at lide af posttraumatisk stress eller at arbejde med ofre for psykisk vold. Men vi har også helt klassisk undervisning hjemme på skolen, hvor vi pukler med at forstå teorierne, med at læse artikler og med at analysere psykologiske cases.

Psykologi udbydes som valgfag på B- og C-niveau.

Hvordan er det at læse psykologi
Afspil video

Hvordan er det at gå på OEG

Værd at vide
Sådan søger du optagelse
Studieretninger
Se naturvidenskabelige
Se samfunds­videnskabelige
Se sproglige
Se kunstneriske