Retorik

Bliv en endnu bedre taler og skribent

Kommunikation1_0

Kære kommende retorikelev!

Synes du, at kommunikation, tekst, tale og sprogbrug er spændende? Så vil du elske retorik på c-niveau, hvor du lærer at bruge sproget på en effektiv, formidlingsbevidst og ansvarlig måde. Vi arbejder bl.a. med:

  • At gøre dig til en bedre taler. 
  • At gøre dig til en bedre skribent. 
  • At forstå tekst og tale ud fra genre, situation, funktion og appelformer. 
  • At gøre dig til en ansvarlig medborger i en verden som vrimler med kommunikation.

I retorik lærer du både om at bruge sproget selv, men også om hvordan sproget er blevet og bliver brugt, bl.a. af politikere og medier. Retorik er et ældgammelt fag, og du vil derfor stifte bekendtskab med en række latinske og græske fagbegreber, samt inddrage din viden fra retorikkens søsterfag; dansk, oldtidskundskab, samfundsfag, engelsk og filosofi.

Men fat mod! Selvfølgelig skal du lære teori i retorik, men frem for alt, skal du selv arbejde med sproget. Du kommer til at arbejde med retorik i praksis, og forhåbentlig bliver du også en ansvarlig retorisk medborger. Min erfaring er, at du kommer til at lære dig selv bedre at kende i retorik. Det bevæger dit publikum, når du holder en tale, men det flytter også dig selv personligt. Det er her, at retorikken virkelig griber om hjertet og bevæger os som mennesker; Og dét er spændende!

Jeg glæder mig til at se dig til retorik.

Venlig hilsen
Kasper, retoriklæreren

Værd at vide
Søg optagelse
Hvorfor vælge OEG
Hvad går en studieretning ud på?
Studieretninger
Se sproglige
Se samfunds­videnskabelige
Se kunstneriske
Se naturvidenskabelige