Samfundsfag

I samfundsfag lærer du om både nationale og internationale forhold.

DSC_0112 De Unges Mening - valgdebat på Ørestad Gymnasium 2011

Vi beskæftiger os med tre-fire fagområder: politik, sociologi, økonomi, international politik. Det kan for eksempel være emner som demokrati og menneskerettigheder, velfærdsstatens fremtid, Folketingsvalget, den økonomiske krise, globaliseringen, EU samarbejdet og dets betydning for Danmark.

Samf. skaber orden i kaos

Vi arbejder på mange forskellige måder: læser avisartikler, ser tv-nyheder, laver medieproduktioner og podcasts, tager på ekskursioner, inviterer gæster udefra, og meget andet.

Vi er alle en del af samfundet, og derfor skal vi kunne forstå, f.eks. hvordan en økonomisk krise i Grækenland kan påvirke os i Danmark. Med andre ord – samfundsfag skaber orden i kaos.

Samfundsfag er obligatorisk på minimum C niveau og udbydes på både A og B niveau.

På A og B niveau er faget både mundtligt og skriftligt. Skriftlig eksamen er kun på A niveau.

 

Hvad er Samfundsfag?

Vi tager ofte ud i virkeligheden for at lære og suge viden til os. Vi kan tage på besøg i DR Byen som en del af et forløb om medier, magt og styreformer. 2n har været i DR og se tv-programmet “Debatten,” og anden gang blev de vist rundt i de forskellige studier.

Samfundsfagselever fra 3.dk har været på Ålborg Universitet (København-afdelingen), hvor de hørte forelæsning af den nyudnævnte professor i økologisk økonomi, Inge Røpke.

Værd at vide
Søg optagelse
Hvad går en studieretning ud på?
Hvorfor vælge OEG
Studieretninger
Se samfunds­videnskabelige
Se kunstneriske
Se sproglige
Se naturvidenskabelige