fbpx

Tutorerne skaber ægte changemaking

De klarede første skoledag med imponerende overskud, åbenhed og ja-hat. Og de værnede om 1.g’erne ved den berømte ‘puttefest’ i Dyrehaven. OEGs tutorer har i år været overlegne udi kunsten at tage ansvar og skabe sammenhold blandt eleverne. Efter introdagene var planen, fra skolens side, at tutorerne havde aftjent deres værnepligt og atter kunne gå tilbage til at være menige elever. Men planer er jo som bekendt til for at blive ændret, og tutorerne var ikke til at stoppe. På eget initiativ oprettede Beri fra 3p tutor-udvalget, der lagde ud med at planlægge en kæmpe pizza-event for 1.g’erne. Setuppet var stort og endte med at tiltrække 150 1.g elever og 30 tutorer. Det krævede overskud, organisering og koordinering i den helt store skala. Og tutor-formandskabet klarede det med bravour. Tutorerne har i den grad udvist changemaker-ånd, ved at gøre en forskel for en hel årgang af elever, der både fik en hyggelig eftermiddag med deres klassekammerater og samtidig fik anledning til at lære nye mennesker at kende.

 

Elevernes stemme er i dag tutor-formændene Beri, Andreas, Jasmine og Ilias.  

Da vi evaluerede introforløbet, synes vi ikke, vi var klar til at give helt slip på 1.g’erne. Vi ville gerne lære dem bedre at kende, og hjælpe dem til at komme rigtigt ind i den særlige vibe, som vi har her på OEG. Derfor bad vi om at få lov at lave et tutorudvalg, der kunne stå for at lave flere arrangementer. Både i løbet af efteråret, men også når 1.g’erne begynder på deres studieretninger senere på skoleåret. Samtidig tænkte vi også, at tutorudvalget kunne forberede 2.g’erne, der ikke har deltaget i skolens mange traditioner p.g.a. corona, på at overtage tutor-stafetten næste år.

 

Vores første arrangement i år var en hyggelig eftermiddag med pizza og sociale lege. Da vi begyndte at planlægge, havde vi ikke regnet med, at der ville komme særligt mange. Men eventet blev hurtigt ret stort og vi endte med at være ca. 200 elever. For at 1.g’erne skulle lære hinanden bedre at kende, lavede vi forskellige lege i matrixgrupper. Vi fik skaffet 100 pizzaer og købte sodavand, så alle kunne snacke lidt, mens de lærte hinanden at kende, og til slut lavede vi et vildt sjovt stafetløb, som alle var engagerede i, hvor de 13 1.g-klasser skulle dyste mod hinanden.

Tutorforpersoner

Selvom det måske var overvældende for nogle at deltage i et arrangement med så mange mennesker, synes de fleste 1.g’ere, at det var rigtig hyggeligt at være med. Og vi kan se, at mange af de elever, der var med, er begyndt at tale sammen på tværs af klasserne. 

 

 

Vi er slet ikke færdige med at lave sjove og hyggelige ting for 1.g’erne. Vi har snart introfest, hvor vi planlægger at følges med de nye elever, så de er i trygge hænder, og allerede til november laver vi den næste event som kun er for 1.g’erne. Så I kan godt glæde jer – det gør vi ihvertfald…