Lektiehjælp

På Ørestad Gymnasium går vi meget op i, at vores elever kan få lektiehjælp. For at vi kan hjælpe flere på samme tid og at eleverne også kan hjælpe hinanden, har vi lavet nogle ugentlige lektiecaféer, med fokus på forskellige fag.


Sprogvejledning

Vil du gerne blive bedre til fremmedsprog – så book en sprogvejleder!

På OEG har vi et særligt tilbud til dig, der gerne vil blive bedre til fremmedsprog. Det hedder sprogvejledning og kan benyttes af alle elever på OEG. Vi tager udgangspunkt i dit niveau og sammen taler vi om, hvad du vil opnå og hvordan du kommer derhen. Eneste krav er, at du modtager undervisning i et af fremmedsprogene: engelsk, spansk, tysk eller fransk.

Du vil skulle mødes med en sprogvejleder ca. 20 minutter og via en samtale vil sprogvejlederen guide og vejlede dig bl.a. til at få værktøjer, der kan hjælpe dig med at arbejde mere målrettet med din sproglæring i engelsk, spansk, tysk eller fransk.

Sprogvejledning kan hjælpe elever med at flytte sig og blive bedre til deres fremmedsprog, men det er vigtigt at understrege, at sprogvejledning ikke er det samme som undervisning eller lektiehjælp.

Hvis du synes, det lyder interessant og gerne vil bruge 20 minutter på at blive klogere på at finde motivationen og få konkrete værktøjer til at øge dine sprogkompetencer, så kan du kontakte en af skolens fire sprogvejledere:

Efter det første møde vil du og sprogvejlederen aftale en opfølgningssamtale som led i den videre proces. Forløbets længde / varighed vil variere fra elev til elev, og derfor er det noget, du aftaler sammen med din sprogvejleder.

Hvis du har opgaver, lektier eller har udtale- og tvivlsspørgsmål vil både sproglærere og elever være der til at hjælpe.


Science og saftevand 

Hver anden uge finder Science og saftevand sted i vores kantine efter skole. Her kan du få hjælp til dine opgaver i matematikfysikkemi og NV – samt et glas saftevand. Der vil være lærere og elever til stede at hjælpe med spørgsmål og opgaver.

 

Elevmentor

Gå til mentorsiden her

På Ørestad Gymnasium har vi en mentorordning, og man kan få tildelt en mentor via studievejledningen. Mentorerne er andre elever som hjælper og gør en forskel for nogle af skolens elever, der har brug for en hjælpende hånd med at få struktur på skolearbejdet og lektierne. Mentorforløbet er mere skræddersyet til den enkelte elev. 

Mentorerne  er en række udvalgte elever, der har lyst til at coache andre og hjælpe med at skabe overblik og strukturere tiden – og give et skub i den rigtige retning.

De vejleder dig bl.a. i:

  • at få struktur på din skolegang
  • at være en hjælpende hånd til at få planlagt din lektielæsning og dine afleveringer
  • er din voksenkontakt i forbindelse med skolearbejdet
  • giver dig værktøjer til selvhjælp, så du kan udnytte dine evner bedre.
Har du brug for en mentor?
Hvis du har behov for en mentor, skal du tage fat i din studievejleder. 
 
Vil du være mentor?
Hvis du har lyst til at hjælpe dine medstuderende med at strukturere deres lektielæsning, så kan du kontakte Morten (MOS) på mail mos@oegnet.dk 
 
 

Studievejledere

Hvis du føler dig presset med skole og lektier, kan du altid tage kontakt til din studievejleder. De er her for dig og vil altid gøre, hvad de kan for at hjælpe dig.  
 
 

Fokus, motivation og koncentrationskurser

I løbet af året vil Morten (MOS) holde nogle foredrag og kurser om, hvordan man kan forbedre sin koncentration, fokus og motivation. 
Se Mortens video om, hvordan man holder motivationen under Covid19. 
 
 

Idéer til lektiehjælp

Vi prøver altid at blive bedre, så har du nogle idéer til andre tiltag, hvor vi kan hjælpe eleverne med lektier og studievaner, kan du skrive til kommunikationsmedarbejder Sofie på sas@oegnet.dk