fbpx

Velkommen til årgang 2023!

Vi tager godt imod dig

Vi går meget op i, at du falder godt til og føler dig tryg fra det øjeblik du træder ind ad døren på OEG. 

Vi har et hold engagerede og søde tutorer, der står klar til at tage hånd om dig og hjælpe dig på vej, på første skoledag. Derudover sørger vi for, at der sker en masse sjove og spændende aktiviteter i din første tid på gymnasiet. Aktiviteterne skal ryste dig sammen med din klasse, fx når I første skoledag skal på skattejagt og hygge jer sammen med tutorerne, og når I senere på ugen skal på introdag på Kongelundsfortet. 

Hilsen fra tutorerne

VIDEN

RELATIONER

KREATIVITET

Kom på ElevNyt

Når du er startet på OEG, er det vigtigt, at du hurtigt anmoder om adgang til vores Facebookgruppe ElevNyt på OEG. Det er nemlig her, du får vigtig info om, hvad der foregår på skolen. Det kan være alt fra kommende fester og cafeer, til udvalgsaktiviteter og meddelelser fra ledelsen.
Vigtige datoer

8. august: Første skoledag

11. august: OEGsamling for 1.g

17. august: Udvalgscafé

25. august: OEG Games og café m. live musik

1. september: Kulturdag

5. september: Forældremøde 1.g

8. september: Introfest

6. oktober: OEGFestival

Før du starter 

Udfyld først samtykkeerklæringen 

Nogle oplysninger skal du som elev, give samtykke til, før vi må bruge dem. Derfor skal du (og dine forældre, hvis du er under 18 år) udfylde en samtykkeerklæring, inden du starter. I samtykkeerklæring kan du give os ret til at behandle specifikke personoplysninger om dig. Læs mere og udfyld samtykkeerklæringen via dette link.


Det er gratis at gå i gymnasiet, men…

Undervejs i gymnasiet er der forskellige udgifter, som eleverne skal give et tilskud til. For at gøre det så let som muligt, har vi på OEG en ordning, hvor du, når du starter i 1.g betaler 2500 kr. Dette beløb dækker elevbetaingen for alle tre år, du går i gymnasiet. Læs mere om hvad elevbetalingen dækker og betal beløbet inden du starter via dette link.

 

IT-krav for studiestart

OEG er et digitalt gymnasium. Det betyder, at stort set al din undervisning vil foregå med computeren som primært læringsredskab. Du skal derfor skaffe dig en opdateret Windows eller Macbook (Chromebook kan ikke benyttes). Netværkskortet, på computeren, skal som minimum understøtte WiFi6 WPA2 Enterprise. 

Desuden, skal du have oprettet personligt MitID, inden du starter, ellers kan du ikke tilgå undervisningssystemerne. 

 
Ordblindhed 

Hvis du er ordblind, skal du kontakte sprogligt ressourcecenter via lsc@oegnet.dk. De vil hjælpe dig med at skaffe en programpakke med AppWriter.


Mød skolen og dine tutorer på de sociale medier

Følg os på Facebook og Instagram. I ferien vil vi lægge en masse indhold op, som kan hjælpe dig med at få et indtryk af skolen. Desuden vil du her møde tutorerne, der har lavet små hilsner til jer.

.

Program for første skoledag

Første skoledag er tirsdag d. 8 august 2022. Du skal møde kl. 9 og være i skole til ca. kl. 13.30. Du skal ikke medbringe din computer på dagen, men husk madpakke.

 

9.00 – 9.30: Velkomst v. rektor i Idrætssalen

9.30 – 10.45: Mød din klasse og dine lærere

10.45 – ca. 12.30: Skattejagt – lær OEG at kende

12.30 -13.00: Frokost med tutorerne og lærerne

13:00: Hygge i Byparken

Skolestart Ørestad Gymnasium
sådan er det at gåpå OEG (1)

Praktisk info om den første tid

 

Kend din tutor

Når du møder ind den første dag, bliver du mødt af vores tutorer, der viser, hvor du skal gå hen. Tutorerne er også med ude i din klasse og står for at gøre første skoledag hyggelig, sjov og tryg for alle. Det er også tutorerne, du kan gå til, hvis du har spørgsmål i grundforløbsperioden. Så vær ikke bange for at spørge. Lærerne og studievejledningen er der selvfølgelig også til at hjælpe.

 

Ingen computer den første uge

For at gøre jeres skolestart så overskuelig og rolig som muligt, har vi valgt at hele første uge kommer til at foregå uden computer. (OBS. Du skal derfor ikke medbringe andet end madpakke og de papirer, du får udleveret. Når introugen er slut, skal du til gengæld have computeren med hver dag.

 

Introdag på Kongelundfortet

I løbet af den første uge på gymnasiet skal du med din klasse på introdag på Kongelundfortet. Det er en rigtig sjov dag, hvor man lærer sine nye klassekammerater godt at kende. Datoen kan du se i dit skema på Lectio. Du kan læse mere om turen her.

 

Elevhåndbogen

Og tjek lige elevhåndbogen – der står alt det kedelige (men vigtige!) som du også skal vide.

Hvad sker der efter skole?

Noget for alle

Uden for undervisningen, foregår der en masse sociale ting på skolen. Uanset om du er kreativ, musikalsk, teknisk interesseret eller noget fjerde, så er der noget for dig.

 

Vores mange udvalg er elevstyrede, og skolen bakker meget op om alle de aktiviteter og events som udvalgene laver. Måske har du lyst til at være med i Elevrådet og have indflydelse på din skolegang. Måske er du mere til tv-produktion og vil hjælpe med at tilrettelægge OEG Live, som hver måned live streamer vores morgensamling. 

 

Vi har også udvalg som OEGrøn, som fokuserer på velgørenhedsarbejde, globalisering og klima og LGBTQ+, der arbejder for et inkluderende skolemiljø for alle.

Læs mere om dem, og alle de andre udvalg, her.

Musik og teater

Hvis du holder af at optræde eller være kreativ, så er den årlige Multiforestilling måske noget for dig! Her er der plads til alle – både på scenen og bagved. Tilmeldingen ligger allerede i starten af skoleåret.

Hvis du spiller et instrument eller synger, kan du også blive en del af skolens band, som spiller til de store events.

 

Fester og arrangementer

Vi har selvfølgelig også fester og fredagscaféer som OEG Events arrangerer. Derudover holder vi hvert år OEG Games og vores egen filmfestival, ASTA.

multi03

Det faglige

Undervisningen på OEG er digital. Det betyder, at alt, du skal bruge, ligger på din computer. Den skal derfor medbringes hver dag. 

Grundforløbet

Du starter i gymnasiet med et grundforløb på ca. 3 måneder, som er fælles for alle elever.

OEG dannelse

Som en del af grundforløbet skal du have det nye fag, OEG dannelse. Du får gennem faget bl.a viden om, hvordan du kan være med til at skabe en god klasserumskultur, hvordan du oparbejder gode studievaner, og du træner samtidig dine kompetencer inden for demokratisk dannelse og innovation.

Studieretninger og fag

Når du har overstået grundforløbet, skal du starte på din studieretning. Samtidig skal du vælge dine første valgfag.

Læs meget mere om uddannelsen, studieretninger og valgfag her.