fbpx

Vlog fra Dublin

I år har 3g’erne været på studieture, og de har været helt fantastiske. Klasserne har besøgt mange forskellige Europæiske byer. Nogle var i Reykjavik andre i Athen. Og så var der 3m, der havde en dejlig uge i Dublin. 3m er en såkaldt ‘papegøjeklasse’, hvor halvdelen af eleverne har mediefag og halvdelen musik.  Som studietursprojekt havde eleverne fået til opgave at lave en v-log. Musikeleverne stod for at optage så meget reallyd som muligt, mens mediefags-eleverne stod for at skaffe materiale til filmen. Og det kom der noget rigtig godt ud af.

 

Elevernes stemme er i dag  Jasmine, Nadja, Sylvester og Frej fra 3m.

Læs Jasmines rejsebeskrivelse og se gruppens cool v-log nederst på siden.

Under vores studietur til Dublin fik vi til opgave at lave en v-log. Det fede ved at lave den slags produktioner er, at vi samtidig kunne opdage byen og møde rigtig mange fede mennesker. 
 
For at lære Dublin at kende, startede vi ud med et byløb, som spillede meget godt ind i, at vi skulle skaffe billeder, klips, lyd og interviews til vores produktion. Vi fik stukket et kort over byen i hænderne og fik nogle specifikke ting vi skulle se. Derefter tegnede vi en rute, gik den og tog billeder af de ting vi havde på vores liste. Og selvfølgelig handlede det om at blive først færdig. 
 
Om eftermiddagen mødtes vi med resten af klassen på vores loyale meeting spot. Her lavede vi noget fælles underholdning, hvorefter vi tog ud og spiste sammen (dette gjorde vi alle dage, helt frivilligt).
 
Næste dag var en hel dag til produktion. Her tog vi ud og mødtes med folk, vi på forhånd havde aftalt at skulle interviewe. Vi filmede dækbilleder og materiale og optog en masse lyd. Kl. 19 mødtes vi igen med resten af klassen, hvorpå vi tog videre i byen for at spise lidt lækkert. 
 
4. dag var den hårdeste af dem alle. Her satte vi gang i futterne og vandrede til EPIC museum. Museet var et interaktivt museum omkring emigration i Irland, og mange fandt det så spændende, at de faktisk holdt sig vågne under hele besøget. Efterfølgende gik en tur gennem den del af byen mange ikke havde fået besøgt endnu. Og så fik vi rundvisning af en singing tour guide. Den irske dame guidede os gennem byen, og stoppede ved seværdigheder. Vi havde alle modtaget en brochure med sange skrevet i. Ved hvert stop sang den irske dame for og vi sang kor. Det var en yderst mærkværdig, men også ret finurlig, oplevelse. Vi fik mange smil og øjne, da vi sang, men alt i alt var det en fed oplevelse. Da vi var færdige med Musical History Tour, var vi pænt sagt udkørte, nogle tog hen på hotellet for at tage en lur, andre tog ud og shoppede lidt videre. Kl. 19 var der fællesmøde igen, og denne gang tog vi ud og spiste med vores dejlige lærer. Og du ved hvad man siger; “ingen kvaler, lærerne betaler”. Det var en lækker omgang, og desværre også den sidste af slagsen. 
 
5. dag, der var det tidligt op og afsted. Ses Dublin!