fbpx

Brobygning for elever i udskolingen

Særligt tilrettelagt brobygning på OEG

Kom ud på Ørestad Gymnasium sammen med din lærer og deltag i et kortere eller længere undervisningsforløb. Nogle forløb er udformet som projekter, der kan strække sig over en eller flere dage. Andre forløb er skræddersyet til 2-3 moduler, hvor I bliver undervist af gymnasieelever.

 

Alle forløb kan tilrettelægges i samarbejde med jer, efter aftale med den enkelte lærer, og målrettet hele klasser eller hold fra grundskolens 7.-9. klasser. Vi har også talentprogrammer og sommercamps, som I kan læse mere om her

Tilmelding foregår til den kontaktperson I finder under hvert projekt og er efter først-til-mølle-princippet. 

Vi glæder os til at invitere jer ind i vores flotte bygning!

Musik Studieretning Ørestad Gymnasium

Musik – lær at spille blues

I dette forløb vil du få undervisning af vores dygtige musikelever i at spille og synge bluesmusik. Efter en kort introduktion til bluesmusikkens historie og grundlæggende teori om bluesskala, bluesrundgang og akkorder bliver I inddelt i mindre hold, som enten skal synge, skrive sange, eller spille klaver eller guitar. Dagen slutter af med en mini-koncert, hvor I spiller det I har lært for hinanden.

 

Læs mere i kataloget her

Sprogfag – kreativ grammatik

I dette forløb vil du få mulighed for at opleve grammatik i sprogfagene på en sjov og kreativ måde. Gymnasieeleverne vil formidle grammatiske emner og regler, samt lave små kreative øvelser med grammatikken. 

 

Læs mere i kataloget her
Engelsk Fag undervisning Ørestad Gymnasium
Kinesisk fag Ørestad Gymnasium

Kinesisk – Lær at skrive kinesiske tegn

I dette forløb vil du få undervisning af vores kinesisklærer og dygtige kinesiskelever i at skrive kinesisk skrifttegn. Efter en kort introduktion til kinesisk sprog og grundlæggende regler for opbygningen af kinesiske skrifttegn, bliver I inddelt i mindre hold, som skal prøve at skrive kinesisk kalligrafi. Dagen slutter af med et mini-game med kinesiske skrifttegn.

 

Læs mere i kataloget her

Sprog- de sproglige lege

Er du vild med sprog og kultur? Så tag med på en rejse i sprogenes verden og kom hjem med kufferten fyldt med nye gloser, viden om andre kulturer og sproglige vendinger og udtryk.

I dette forløb vil du få mulighed for at lege med sprog på Ørestad Gymnasium. På dagen skal folkeskoleeleverne dyste og samle point i mange forskellige discipliner med fokus på sprog og kultur. Posterne er lavet af sproglærerne og elever på Ørestad Gymnasium. Dagen slutter med præmieoverrækkelse til vinderholdene.

Alle gymnasiets fremmedsprog kan være med i forløbet – både sprog som eleverne allerede kender, fx engelsk, fransk og tysk, men også nye sprog som fx spansk, kinesisk og latin kan komme i spil

 

Læs mere i kataloget her
Studieretninger Naturvidenskab Ørestad Gymnasium

Naturvidenskab – Matematik, fysik og bioteknologi 

I dette forløb vil du få mulighed for at prøve spændende forsøg i gymnasielaboratoriet og møde gymnasieelever der går på naturvidenskabelige studieretninger.

 

Læs mere i kataloget her

Oldtidskundskab – Byvandring

I dette forløb vil du se København med helt nye øjne!

Faget oldtidskundskab er obligatorisk på gymnasiet, du kommer derfor til at møde faget i løbet af din gymnasietid. På Ørestad Gymnasium ligger faget i 3.g. I undervisningen beskæftiger vi os med den antikke kunst og kultur og hvordan antikken har sat sig spor i eftertiden. I dette særligt tilrettelagte brobygningsforløb vil brobygningselever blive vist rundt i København af 3.g elever, som på en spændende og levende måde, vil formidle deres viden om byens klassicistiske arkitektur eller parkernes skulpturelle udsmykning.

 

Læs mere i kataloget her
Oldtur i Kbh

Informatik – skab din egen app

I dette forløb vil du få mulighed for at skabe din egen app, som du kan køre på din egen telefon i Code.org, få en rundvisning på Ørestad Gymnasium og lære meget mere om faget informatik. Du bliver undervist af elever, der går på gymnasiet. Andre temaer kan også udbydes.

 

Læs mere i kataloget her

Informatik – robotter og programmering

I dette forløb vil du få mulighed for at arbejde med FABLE ROBOTTER og snuse lidt til programmering, få en rundvisning på Ørestad Gymnasium og lære meget mere om faget informatik. Du bliver undervist af elever, der går på gymnasiet. Andre temaer kan også udbydes.

 

Læs mere i kataloget her

Sommercamps på OEG

Kom indenfor på Ørestad Gymnasium og få spændende undervisning af vores dygtige og engagerede elever i et emne, der særligt interesserer dig. 

OEGs sommercamps afholdes hvert år i enten den første eller sidste uge af folkeskolernes sommerferie. 

Det bliver 3 dage, hvor du sammen med 16-20 andre jævnaldrende fra 8.-9-klasse fra forskellige skoler kan opleve en sjov og anderledes tilgang til fag som mediefag, musik og samfundsfag. Der bliver mange forskellige aktiviteter som foregår både i og uden for gymnasiet. Og det hele slutter af med fremvisning af et produkt fra sommercampen for jeres venner og familie – fx en lille film, 1-2 sammenspilsnumre eller en kampagnevideo for en lokalpolitiker. 


Skolens hjemmeside opdateres løbende – her vil du kunne se, hvilke sommercamps du kan melde dig til og præcis, hvordan det foregår.

Du kan også komme på den almene brobygning gennem UU i 8. klasse

 

Ørestad Gymnasium får hvert år besøg af en række 8. klasser gennem den almene brobygning. Denne er anderledes end vores særligt tilrettelagte brobygning, da den planlægges gennem UU (ungdommens uddannelsesvejledning) i København.

 

 På de almene brobygningsforløb kommer klasserne på besøg på gymnasiet sammen med deres lærer for at opleve, hvordan hverdagen og undervisningen er på et gymnasium.

 

I løbet af de to dage forløbet varer, bliver eleverne undervist af gymnasielærere i en række af gymnasiets forskellige fag. Eleverne oplever også den gode stemning og de særlige undervisningsformer vi har på Ørestad Gymnasium.

 

Selv om du og din klasse har deltaget i et alment brobygningsforløb, kan I sagtens komme igen på særligt tilrettelagt brobygning, besøgsdage eller en af vores sommercamps.