fbpx

OEG Mentor – få hjælp til bedre studievaner

Lille indsats – stort udbytte

På Ørestad Gymnasium er det vigtigt for os, at alle elever kan få den hjælp, de har behov for til skolearbejdet. Derfor har vi en mentorordning, hvor du gennem, den en lille indsats det er at mødes med din mentor, kan få et stort fagligt udbytte. Mentorerne er andre elever, som hjælper og gør en forskel for de af skolens elever, der har brug for en hjælpende hånd med at få struktur på skolearbejdet og lektierne. Mentorforløbet er skræddersyet til den enkelte elev. 

Hør Emma og Amani fortælle om mentorordningen

Hvad kan din mentor hjælpe med?

OEG Mentor er for alle elever. En mentor er en OEG elev, som bl.a. kan hjælpe dig med at: 
  • Forbedre dine studievaner
  • Skabe struktur og fokus i dit skolearbejde
  • Passe på din motivation
  • Træne dig i at planlægge og prioritere din tid og energi
  • Sætte sunde målsætninger, samt hjælpe dig på vej til at opnå disse
  • Skabe overblik i et bestemt fag
  • Forandre processer for at forbedre resultater
Disse værktøjer er ikke kun nyttige i gymnasiet. Det er også vaner, som du kan tage med dig på dine kommende studier, samt arbejdspladser. 
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

Testimonials fra eleverne

“At være en del af OEG Mentor har været en fantastisk og givende oplevelse. Jeg har opnået essentielle færdigheder, som er relevante både på gymnasiet, i arbejdslivet og i livet generelt. At få en mentor har hjulpet mig med at fastholde mine målsætninger, uanset om det handler om at reducere fravær eller skabe mere struktur i hverdagen for at få mere tid til opgaverne. Jeg er nu selv blevet mentor og kan se, at mange af de udfordringer, jeg selv har stået overfor, er fælles for mange. Jeg kan klart anbefale det!” 

 – Munir, 3d

Hvad kræver det at have en OEG mentor?

At have en OEG Mentor indebærer et seriøst og frivilligt samarbejde. 
 
Et mentorforløb varer i alt to timer, fordelt over 5-7 møder henover en periode på fx to-tre måneder. Her taler du med din mentor om dine eksisterende studievaner og om, hvilke konkrete fokusområder, du kan arbejde med fra gang til gang, og om du har rykket dig siden sidste møde. 
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark
Ørestadelever

Testimonials fra eleverne

“Min mentor har været det nødvendige “skub” til at holde mig på sporet med mine mål og studievaner i 3.g. Hans støtte har været afgørende for at skabe struktur og fremdrift i mine skriftlige opgaver. Jeg værdsætter virkelig hans evne til at motivere mig og hjælpe mig med at holde fokus, hvilket har gjort en stor forskel for min skolepræstation. Takket være min mentor føler jeg mig mere organiseret og selvsikker i min tilgang til skolearbejdet. Jeg kan varmt anbefale mentorordningen til enhver elev, der søger en mentor til at styrke deres studievaner og nå deres mål.”

– Youssef, 3d

Hvis du er interesseret:

Hvis du er interesseret i at få en OEG Mentor, eller blot ønsker at høre mere om konceptet, kan du kontakte Morten Smith-Hansen på mos@oegnet.dk. Desuden har Morten træffetid hver mandag mellem 3. og 4. modul. 
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark