fbpx

OEG Mentor – få hjælp til bedre studievaner

Lille indsats – stort udbytte

På Ørestad Gymnasium er det vigtigt for os, at alle elever kan få den hjælp, de har behov for til skolearbejdet. Derfor har vi en mentorordning, hvor du gennem, den en lille indsats det er at mødes med din mentor, kan få et stort fagligt udbytte. Mentorerne er andre elever, som hjælper og gør en forskel for de af skolens elever, der har brug for en hjælpende hånd med at få struktur på skolearbejdet og lektierne. Mentorforløbet er skræddersyet til den enkelte elev. 

OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

Hvad er en OEG mentor?

OEG Mentor er et tilbud for alle elever på Ørestad Gymnasium. Din mentor kan ses som en ‘personlig træner’, da det er en person, som hjælper dig med at sætte og opnå mål, men er altså ikke en, som opnår dine mål for dig. En OEG Mentor er hverken en psykolog eller en studievejleder.  

Hvad kan din mentor hjælpe med?

OEG Mentor er for alle elever. En mentor er en OEG elev, som bl.a. kan hjælpe dig med at: 
  • Forbedre dine studievaner
  • Skabe struktur og fokus i dit skolearbejde
  • Passe på din motivation
  • Træne dig i at planlægge og prioritere din tid og energi
  • Sætte sunde målsætninger, samt hjælpe dig på vej til at opnå disse
  • Skabe overblik i et bestemt fag
  • Forandre processer for at forbedre resultater
Disse værktøjer er ikke kun nyttige i gymnasiet. Det er også vaner, som du kan tage med dig på dine kommende studier, samt arbejdspladser. 
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

Hvad kræver det at have en OEG mentor?

At have en OEG Mentor indebærer et seriøst og frivilligt samarbejde. 
 
Et mentorforløb varer i alt to timer, fordelt over 5-7 møder henover en periode på fx to-tre måneder. Her taler du med din mentor om dine eksisterende studievaner og om, hvilke konkrete fokusområder, du kan arbejde med fra gang til gang, og om du har rykket dig siden sidste møde. 

Hvis du er interesseret:

Hvis du er interesseret i at få en OEG Mentor, eller blot ønsker at høre mere om konceptet, kan du kontakte Morten Smith-Hansen på mos@oegnet.dk. Desuden har Morten træffetid hver mandag mellem 3. og 4. modul. 
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark