OEG Mentor – få hjælp til bedre studievaner

Lille indsats – stort udbytte

Vi går meget op i, at du falder trygt og godt til fra start. Derfor sørger vi for, at der sker en masse aktiviteter i din første tid på gymnasiet. Aktiviteterne skal ryste dig sammen med din klasse, f.eks. når I første skoledag skal lave navnelege og sammenrystnings-lege med tutorerne og når I skal på introdage. Ud over din egen klasse vil du også møde en masse andre elever på tværs af klasser og årgange, når du introduceres til vores udvalg, vores multiforestilling og valgfag, mm. 

OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

Ønsker du at forbedre dine studievaner?

OEG Mentor er et tilbud for alle elever på Ørestad Gymnasium. Din mentor kan ses som en ‘personlig træner’, da det er en person, som hjælper dig med at sætte og opnå mål, men er altså ikke en, som opnår dine mål for dig. En OEG Mentor er hverken en psykolog eller en studievejleder.  

Hvad er en OEG mentor?

OEG Mentor er for alle elever. En mentor er en OEG elev, som bl.a. kan hjælpe dig med at: 
  • forbedre dine studievaner
  • skabe struktur og fokus i dit skolearbejde
  • passe på din motivation
  • træne at planlægge og prioritere din tid og energi
  • sætte sunde målsætninger, samt hjælpe dig på vej til at opnå disse
  • skabe overblik i et bestemt fag
  • forandre processer for at forbedre resultater
Disse værktøjer er ikke kun nyttige i gymnasiet. Det er også vaner, som du kan tage med dig på dine kommende studier, samt arbejdspladser. 
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

Hvad kræver det at have en OEG mentor?

At have en OEG Mentor indebærer et seriøst og frivilligt samarbejde. 
 
Et mentorforløb er i alt 2 timer, fordelt over 5-7 møder, á 10-20 minutter, henover en periode på f.eks to-tre måneder. Her taler du med din mentor om dine eksisterende studievaner og om, hvilke konkrete fokusområder, du kan arbejde med fra gang til gang, og om du har rykket dig siden sidste møde. 

Hvis du er interesseret:

Hvis du er interesseret i at få en OEG Mentor, eller blot ønsker at høre mere om konceptet kan du kontakte Morten Smith-Hansen på mos@oegnet.dk. Desuden har Morten træffetid hver mandag mellem 3. og 4. modul
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark