Sådan er det at starte

Når du starter på Ørestad Gymnasium vil du opleve et skole, der grundlæggende er anderledes end den skole, som du kommer fra. De mange elever, det store åbne rum og de mange læringsmiljøer er en stor omvæltning for de fleste. Derfor bliver du taget godt imod og passet godt på af vores tutorer og elevambassadører. I den første tid i din grundforløbsklasse skal du ud over undervisningen bl.a. på introtur, til idrætsdag og deltage i forskellige sociale aktiviteter. Du har også mulighed for at deltage i introfesten, hvis du vil.

Adgang til det digitale

  • Alle uni-login koder til de nye 1.g’ere er blevet nulstillet, så hvis de gerne vil på vores digitale platforme, skal de enten følge denne vejledning med deres forældre, ellers vil alle klasser komme forbi og få tildelt nye koder i løbet af ugen. 

De kan indtil da se deres skema her

Se dit skema for første uge her

 

Det er vanskeligt at forklare, hvordan det er at starte på Ørestad Gymnasium, men du kan få et indtryk ved at læse velkomstfolderne ude til højre og se videoen heruden. I videoen kan du møde Frida, Berfin, Alexander og Shazaib. De fortæller om, hvordan det er at starte på Ørestad Gymnasium og forskellen fra folkeskolen til gymnasiet.

 

Film lavet af Rumle Kjær.

 

Grundforløbet på Ørestad Gymnasium

I august begynder nye 1.g’ere i en grundforløbsklasse. De har undervisning i dansk, matematik, samfundsfag, engelsk, idræt, sprog og kunstnerisk fag. De har også undervisning i almen sprogforståelse (AP) og naturvidenskabeligt grundforløb (NV).

AP og NV afsluttes med en eksamen efter efterårsferien, og eleverne får karakterer i begge fag, og karaktererne kommer til at stå på eksamensbeviset.

I de første tre måneder bliver de nye elever klogere på gymnasiets fag og på den måde, der undervises på. De bliver samtidig grundigt introduceret til alle vores studieretninger. Vi inviterer desuden elever og forældre til en samtale, hvor de sammen med lærerne taler om, hvad den enkelte elev har lyst til. Først herefter skal man ønske, hvilken studieretning, du gerne vil gå på.

 

Velkomstfolder til 1.g'ere 2020

Velkomstfolder Nye Elever Ørestad Gymnasium 2020

Velkomstfolder til 2. og 3.g'ere 2020

2.g og 3.g Velkomstfolder Nye Elever 2020