fbpx

Sådan er det at starte på Ørestad Gymnasium

Vi tager godt imod dig

Vi går meget op i, at du falder godt til og føler dig tryg fra start. Derfor sørger vi for, at der sker en masse aktiviteter i din første tid på gymnasiet. Aktiviteterne skal ryste dig sammen med din klasse, fx når I første skoledag skal lave ryste-sammen-lege med elevambassadørerne, og når I skal på introdage på Kongelundsfortet. Udover din egen klasse vil du også møde en masse andre elever på tværs af klasser og årgange, når du introduceres til vores udvalg, multiforestilling og valgfag mm.

Skolestart Ørestad Gymnasium

Elevambassadørerne

På din første skoledag vil du blive taget godt imod af vores engagerede elevambassadører. elevambassadørerne er 2. og 3.g’ere, der sørger for, at du og din nye klasse bliver rystet godt sammen og introduceret til skolen. De er sammen med klassen på første skoledag og vil være behjælpelige med både det faglige og sociale i hele GF-perioden.

Første skoledag

Når du kommer første skoledag, er det første du møder elevambassadørerne og din nye klasse. I går derefter sammen i idrætssalen, hvor rektor og elevrådsformændene byder jer velkommen. Herefter skal I være sammen med klassen resten dagen. Inden I skal lave aktiviteter med elevambassadørerne og lære hinanden at kende, vil din klasselærer fortælle dig om skolen og undervisningen.

Skolestart Ørestad Gymnasium
Klasselokaler Ørestad Gymnasium Classroom

Første undervisningstimer

Ud over at have det sjovt og møde nye mennesker, skal du selvfølgelig også introduceres til den faglige del af gymnasiet. Du starter på grundforløbet, der varer ca. tre måneder og er fælles for alle elever. Her får du den første fornemmelse for, hvordan vi arbejder med tingene på gymnasiet. Efter grundforløbet fortsætter du med de fag, som du skal have resten af gymnasietiden, sammen med din studieretningsklasse.

 

Læs mere om uddannelsen her.

Særligt om IT

OEG er et digitalt gymnasium. Det betyder at stort set al din undervisning vil foregå med computeren som primært læringsredskab. Derfor er det vigtigt, at du hver dag medbringer din computer og høretelefoner.

 

Vær opmærksom på, at vi ikke anbefaler at bruge Chromebooks, da de ikke kan fungere sammen med vores IT-systemer.

Informatik IT fag Ørestad Gymnasium
Skolestart Ørestad Gymnasium

Introtiden

 I løbet af den første måned sker der en masse ting på gymnasiet. Fx holder vi udvalgscafe, hvor du kan melde dig ind i et eller flere udvalg. Du bliver introduceret til OEG Live, deltager i OEG Games og afrunder introtiden med et brag af en introfest.

En del af fællesskabet

Det er vigtigt for os, at eleverne er med til at præge skoles liv og vil gøre en forskel både i undervisningen og det sociale liv. For at få en god start og blive en del af fællesskabet på OEG, anbefaler vi, at du melder dig ind i et eller flere af de mange spændende udvalg. Udvalgene er elevstyrede og eleverne bestemmer derfor selv, hvad de vil arbejde med. 

 

Som noget særligt på OEG kan du hjælpe med at lave tv-produktionen OEG LIVE, der hver måned livestreamer vores morgensamling. Og hvis du holder af at optræde, kan du tilmelde dig den årlige multiforestilling.

 

Du kan læse mere om udvalgene her.

Elevudvalg på Ørestad Gymnasium

Film lavet af Rumle Kjær.

 

Forskelligt fra folkeskolen

Måden at gå i skole på på OEG er helt sikker meget anderledes, end nu er vant til fra folkseskolen. Du kan få et indtryk af forskellene ved at se videoen til højre. I videoen kan du møde Frida, Berfin, Alexander og Shazaib. De fortæller om, hvordan det er at starte på Ørestad Gymnasium og om forskellen fra folkeskolen til gymnasiet.

Oplev OEG på vores sociale medier 

På Ørestad Gymnasium er vi meget aktive på de sociale medier. 

Instagram deler vi både de store begivenheder men også bare dagligdagen her på OEG. 

Facebook deler vi nyheder og artikler om skolen, samt billeder fra skolens liv.

YouTube kan du finde vores månedlige Live morgensamlinger som er filmet i vores tv-studie i mediebyen.