fbpx

Sådan er det at starte på Ørestad Gymnasium

Vi tager godt imod dig

Vi går meget op i, at du falder godt til og føler dig tryg fra start. Derfor sørger vi for, at der sker en masse aktiviteter i din første tid på gymnasiet. Aktiviteterne skal ryste dig sammen med din klasse, f.eks. når I første skoledag skal lave navnelege og sammenrystnings-lege med tutorerne, og når I skal på introdage. Udover din egen klasse vil du også møde en masse andre elever på tværs af klasser og årgange, når du introduceres til vores udvalg, multiforestilling og valgfag mm.

Vores råd til dig, der skal begynde på OEG

Ban

"Det fedeste ved at starte på OEG er, at alle er meget åbne. Gennem valgfag og udvalg lærer man mange nye mennesker at kende, og det åbner op for både samarbejde og venskab på tværs af klasser. Tutorerene er rigtig gode til at få de nye elever til at føle sig godt tilpas, så de tør åbne sig op og vise, hvem de er. Hvis man har udfordringer med skolearbejdet, har vi en mentorordning, der hjælper dig på vej."

Andrei Elev på OEG

Andrei

"Det allervigtigste at fokusere på, når du starter på OEG er bare at være åben. Se det som en mulighed for en ny start, hvor du får mulighed for selv at vælge, hvilken rolle du vil indtage, og hvor du kan få en masse nye venner. Selvom introdagene måske kan virke overvældende for nogle, skal man ikke være bekymret, for tutorerne er rigtig gode til at sørge for, at alle har det godt."

Elevrådsformand Bartosz Baracz Ørestad Gymnasium

Bartosz

"OEG er en stor skole, der rummer mange mennesker med mange forskellige baggrunde, derfor er det ikke svært at få nogle mega fede bekendtskaber. Min anbefaling er helt klart at melde sig ind i et af skolens mange elevudvalg. Der er helt sikkert et, der passer til lige til dig! Gå oplevelsen i møde med åbne arme, og husk, at du også kan tale med de ældre elever, de er altid klar til at hjælpe."

Skolestart Ørestad Gymnasium

Tutorerne 

På din første skoledag vil du blive taget godt imod af vores engagerede tutorer. Tutorerne er 3.g’ere, der frivilligt har meldt sig til at sørge for, at du og din nye klasse bliver rystet godt sammen og introduceret til skolen. De er sammen med klassen hele første skoledag og senere til introdagene, hvor de sørger for navnelege og sammenrystnings-aktiviteter.

Første skoledag

Når du kommer første skoledag, er det første du møder tutorerne og din nye klasse. I går derefter sammen i idrætssalen, hvor rektor og elevrådsformændene byder jer velkommen. Herefter skal I være sammen med klassen resten dagen. Inden I skal lave aktiviteter med tutorerne og lære hinanden at kende, vil din klasselærer fortælle dig om skolen og undervisningen.

Skolestart Ørestad Gymnasium
Klasselokaler Ørestad Gymnasium Classroom

Første undervisningstimer

Ud over at have det sjovt og møde nye mennesker, skal du selvfølgelig også introduceres til den faglige del af gymnasiet. Du starter på grundforløbet, der varer ca. tre måneder og er fælles for alle elever. Her får du den første fornemmelse for, hvordan vi arbejder med tingene på gymnasiet. Efter grundforløbet fortsætter du med de fag, som du skal have resten af gymnasietiden, sammen med din studieretningsklasse.

Læs mere om uddannelsen her.

Introdage

På første skoledag møder du dine lærer og tutorerne. Tutorerne følger din klasse og sørger for, at I får en god og hyggelig dag, hvor I bliver rystet godt sammen. I løbet af den første måned sker der desuden en masse ting på gymnasiet. Fx holder vi udvalgscafe, hvor du kan melde dig ind i et eller flere udvalg. Du bliver introduceret til OEG Live, deltager i OEG Games og afrunder introtiden med et brag af en introfest.

Skolestart Ørestad Gymnasium
Elevudvalg på Ørestad Gymnasium

En del af fællesskabet

Det er vigtigt for os, at eleverne er med til at præge skoles liv og vil gøre en forskel både i undervisningen og det sociale liv. For at få en god start og blive en del af fællesskabet på OEG, anbefaler vi, at du melder dig ind i et eller flere af de mange spændende udvalg. Uanset om du er kreativ, musikalsk, miljøinteresseret eller noget helt fjerde, så er der noget for dig. Udvalgene er elevstyrede og eleverne bestemmer derfor selv, hvad de vil arbejde med og hvordan. 

Som noget særligt på OEG kan du hjælpe med at lave tv-produktionen OEG LIVE, der hver måned livestreamer vores morgensamling. 

Hvis du holder af at optræde, kan du tilmelde dig den årlige multiforestilling eller du kan melde dig ind i elevrådet.

Forskelligt fra folkeskolen

Det er vanskeligt at forklare, hvordan det er at starte på Ørestad Gymnasium, men du kan få et indtryk ved at se videoen til højre. I videoen kan du møde Frida, Berfin, Alexander og Shazaib. De fortæller om, hvordan det er at starte på Ørestad Gymnasium og om forskellen fra folkeskolen til gymnasiet.

Film lavet af Rumle Kjær.

 

Velkomstfolder 2021

Når du begynder på OEG er der en masse vigtig information, som du skal have styr på. 

For at gøre det nemmere for dig, har vi samlet alt det, du har brug for at vide om skolestart i en digital velkomstfolder.

Se den ved at klikke på billedet eller følge dette link.

Oplev OEG på vores sociale medier 

På Ørestad Gymnasium er vi meget aktive på de sociale medier. 

Instagram deler vi både de store begivenheder men også bare dagligdagen her på OEG. 

Facebook deler vi nyheder og artikler om skolen, samt billeder fra skolens liv.

YouTube kan du finde vores månedlige Live morgensamlinger som er filmet i vores tv-studie i mediebyen.

Vidste du, at Ørestad Gymnasium kun er 

10 min. fra København H i tog? og

14 min. fra Kgs. Nytorv i metro?