fbpx

OEG – et mediegymnasium

Mediefaget binder skolen sammen

På Ørestad Gymnasium har vi en stærk medieprofil. Vi tilbyder de bedste rammer for anvendelse af medier i undervisningen, da vi bl.a. har gode kameraer, redigeringscomputere samt vores eget tv-studie. Vi er et mediegymnasium, fordi vi, som et af de eneste gymnasier i Danmark, tilbyder en studieretning med mediefag på A-niveau. 


Men mediefag er ikke kun et fag. Medier bliver også brugt som et samlende element, der bringer hele skolen sammen.

Vi afholder bl.a. den årlige filmfestival ASTA, tilrettelægger vores særlige morgensamling OEG Live og planlægger flere andre medie-projekter, som du kan læse meget mere om herunder.

OEGLive2

Medie studieretning

Kun på Ørestad Gymnasium kan du få studieretningen mediefag A og engelsk A. Vi har fået særlig tilladelse til at udbyde studieretningen på grund af vores særlige kompetencer med mediefag.

På denne studieretning kan du få mediefag på landets højeste niveau som en del af din  gymnasieuddannelse.

Læs mere om Medie-studieretningen her

Mediefag A er en adgangsbillet

Hvis du ønsker at have mediefag A på Ørestad Gymnasium, skal du skrive det i en note i din ansøgning på optagelse.dk. Det betyder nemlig, at du vil kunne blive optaget på det grundlag, uanset om du bor langt væk. 

OEGLive1
OegLive6

Mediefag som valgfag

I mediefag lærer du at kommunikere med levende billeder, og du får mulighed for at fordybe dig i produktion, virkemidler og storytelling. Undervisningen er en kombination af teori og praksis. Du lærer at analysere forskellige former for levende billeder for derefter at omsætte teorien til praksis og lave dine egne film. 

Læs mere om mediefag som valgfag her

Medier for hele skolen

Medier og digitalisering spiller også en stor rolle på resten af skolen. Verden er blevet medialiseret og filtreres gennem mediernes vinkling og storytelling. Vi lægger derfor vægt på at gøre vores elever til kritiske, reflekterende og aktive brugere af forskellige medier.

 Vores mål er at uddanne mediekompetente og digitalt dannede borgere.

OEGLive3

OEG Live

Vores medieprofil kommer også til udtryk i vores særlige måde at organisere skolefællesskabet på – blandt andet gennem vores særlige morgensamling OEG Live. Frem for en mere traditionel morgensamling, producerer en gruppe af vores dygtige mediefagselever, og andre medie-interesserede elever, talkshowetet OEG Live. Vi sender live ca. en gang om måneden, og alle på skolen ser med enten via deres computere eller på storskærm i et klassemiljø.

Læs mere om OEG Live her

ASTA Filmfestival 

Hvert år afholder vi vores egen filmfestival, ASTA. De bedste film, der er blevet produceret i klasserne i løbet af året, bliver indstillet til finalen, hvor de bliver vist på det store lærred. En professionel jury bedømmer til sidst elevernes film. Aftenen slutter festligt af med, at der bliver uddelt priser indenfor mange forskellige kategorier.

Læs mere om ASTA Filmfestival her

ASTA2022-7
Multiforestilling Ørestad Gymnasium mediefag

Multiforestillingen

Multiforestillingen er vores årlige forestilling, som samler elever fra hele skolen på tværs af årgange og klasser. Navnet multiforestilling afspejler blandingen af forskellige kunstarter som skuespil, musik, dans og medieproduktioner og er unik for Ørestad Gymnasium.

Læs mere om Multiforestillingen her

Elevernes medieproduktioner