Talentudvikling – OEG talent

Vil du udfordres endnu mere?

OEG Talent er for de elever, der gerne vil udfordres lidt mere, end der er mulighed for i den daglige undervisning. 

På Ørestad Gymnasium har vi en lang række programmer for talentfulde elever, og vi opfordrer vores elever til at deltage i mange talentkonkurrencer. Vi laver talentindsatser i næsten alle fag og inden for flere kompetenceområder.

Når du begynder på skolen, vil får du mere at vide om vores talentprogrammer. Vi har mange, og der er noget for enhver med et særligt talent.

Du kan læse meget mere om vores talentarbejde på sitet OEG Talent.

Elite idræt og uddannelse Ørestad Gymnasium Talentudvikling

Eliteidræt og uddannelse

På Ørestad Gymnasium ønsker vi at skabe et miljø, hvor unge lokale eliteidrætsudøvere har mulighed for at kombinere eliteidræt med en ungdomsuddannelse med højt fagligt niveau, hvor de også får en oplevelse af at være en del af skolens sociale liv og aktiviteter. Det kan være en svær balancegang at få skolearbejde og  tidskrævende sportsaktiviteter til at mødes uden at gå for meget på kompromis med enten de sportslige, sociale eller de faglige aktiviteter. 

 

Læs mere om Eliteidræt og uddannelse på OEG her

Cambridge Advanced English

Er du dygtig til engelsk kan du deltage i Cambridge Advanced English Class. Cambridge Advanced English Exam er en eksamen, som udvikler talentfulde elever i både deres mundtlige og skriftlige brug af engelsk. Kurset afsluttes med en eksamen, og faktisk er denne eksamen et krav på mange internationale universiteter og arbejdspladser. Det er derfor en fordel for elever, der ønsker at arbejde eller studere i udlandet, at have afsluttet denne eksamen.

Cambridge Advanced English Eksamen Ørestad Gymnasium talentudvikling
ASTA Filmfestival Mediefag Mediegymnaisum Ørestad Gymnasium

ASTA Filmfestival

Har du et skarpt blik for film, så kan du deltage i vores egen Asta-filmfestival, som er Ørestad Gymnasiums egen konkurrence for talentfulde elever med mediefag. Eleverne producerer film, som deltager i konkurrencen, der foregår i Nordisk Films lokaler ved Fields. Filmene bedømmes af en jury, der består af personer, der til daglig arbejder med filmmediet.

Læs mere om ASTA Filmfestival her

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU)

Har du brug for en ekstra faglig udfordring tilbyder vi dig muligheden for at deltage i Akademiet for Talentfulde Unge. Akademiet giver dig mulighed for at prøve kræfter med en række forskellige akademiske udfordringer og udvikle dine faglige og studiemæssige kompetencer. Det styrker dem i din skolegang, samtidig med at du bliver inspireret til dit fremtidige studie- og karrierevalg.

Læs mere om ATU her

Orienteringsaften - Åbent Hus Ørestad Gymnasium
Talentudvikling Georg Mohr Konkurrencen Ørestad Gymnasium

Georg Mohr Konkurrencen

Er du skrap til matematik kan du f.eks. deltage i den landsdækkende Georg Mohr konkurrence. Formålet med Georg Mohr-konkurrencen er at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over de møder i den daglige undervisning på gymnasiet. De dygtigste elever går videre til den internationale Matematikolympiade.

 

Læs mere om Hans, der vandt konkurrencen