fbpx

Elevudvalg – et stærkt fællesskab

På Ørestad Gymnasium har vi en engageret elevudvalgskultur. 

Det er eleverne selv, der står for udvalgene, og de bestemmer også selv, hvad udvalgene skal arbejde med, hvor tit de mødes samt hvilke aktiviteter og events de har lyst til at lave. Et vigtigt udvalg på skolen er elevrådet, som både er med i skolens bestyrelse, men også holder møder med ledelsen, så eleverne har mulighed for at være med til at skabe den skole, de gerne vil have. De mange spændende udvalg på OEG er eksempelvis LGBTQ+-udvalget, OEG Bandet, Eventudvalget, OD-udvalget, OEGrøn og Filmklubben.

Skolen støtter naturligvis op om elevudvalgene. Hvert år i begyndelsen af skoleåret, holder vi en udvalgscafé, hvor resten af skolens elever kan kigge forbi, spørge – og forhåbentlig får lyst til at melde sig ind i et eller flere udvalg.

Vil du starte et udvalg?

Står du med en idé til et udvalg, som ikke findes endnu, kan du altid starte dit eget.

Skriv en mail til kah@oegnet.dk, hvor du beskriver idéen og hvem der gerne vil være formænd for udvalget.

Det kan også være, at nogle bliver inspirerede til selv at oprette et udvalg. Udvalgene er vigtige, da de skaber fællesskab på skolen og giver mulighed for, at eleverne kan mødes på tværs af klasser og årgange. Udvalgsarbejdet bidrager også til changemakerkulturen på Ørestad Gymnasium. Når eleverne for eksempel planlægger et event på skolen, det kan være en LAN-aften eller et tøjbytte-arrangement, tilegner de sig vigtige kompetencer. De lærer at organisere, koordinere og kommunikere, hvilket er første skridt mod at skabe forandring

Oversigt over vores udvalg

Elevrådet Ørestad Gymnasium

Elevrådet 

I elevrådet på Ørestad Gymnasium tror vi grundlæggende på, at vi er stærkere sammen. Vi vil gerne være med til at demokratisere den almindelige skoledag, derfor synes vi, det er vigtigt at lytte til og prioritere så mange input som muligt. Vi ved, at hvis man er motiveret for at få noget gennemført, kan det som regel lade sig gøre. Elevrådet holder møde ca. en gang om måneden. Her gennemgår en vi dagsordenen, der forinden er blevet planlagt af elevrådsbestyrelsen. 

Forpersoner: Inéz 2019k – inez.krogh@oegnet.dk og Louise 2019b – louise.raether@oegnet.dk

OEGrøn – miljøudvalget

OEGrøn er Ørestad Gymnasiums grønne hjerte. Vi er et udvalg, som arbejder for et mere miljø- og klimarigtigt Gymnasium. Vores fokus er i høj grad på klima og bæredygtighed. Vi gør OEG til grønnerne gymnasium både med mange møder, men også kampagner på skolen – og vi deltager også i klimamarch og andre grønne events rundt i København. Find os på instagram @oeggroen.

Forperson: Sophus 2019m – sophus.petersen@oegnet.dk

Tutorforpersoner

Trivselsudvalget

Vi stræber efter, at eleverne få den bedst mulige start på OEG og får socialiseret røven ud af bukserne. Som udvalg har vi til opgave at arrangere begivenheder for 1.g’erne, udvælge tutorer og hjælpe tutorerne med at støtte op om klasserne. Vi værdsætter et godt samarbejde, at man kan tage ansvar, hvor der er behov, og at man elsker at være sammen med både nye og gamle elever!

Læs mere om tutorerne på OEGBlog.

Styregruppen:

Andreas 2019o – andreas.haugbolle@oegnet.dk,

Beri 2019p – beri.ali@oegnet.dk,

Ilias 2019c – ilias.chaykh@oegnet.dk og

Jasmine 2019m – jasmine.loringett@oegnet.dk.

Changemakerudvalget

Ørestad Gymnasium er en Changemakerskole, derfor har vi også et changemakerudvalg. Changemakerudvalget hjælper til med at skabe changemaking både lokalt og ude i verden, og i udvalget fokuseres der på innovative løsninger og projekter som kan gøre en forskel, samt styrke skolen og fællesskabet. 

Alle kan være en changemaker. Bare man har en god ide, og et ønske om at gøre noget godt for andre.

Styregruppen: Aira 2019n – aira.farooq@oegnet.dk og Nalin 2019n – nalin.ibrahim@oegnet.dk

Kunstudvalg fællesskab Ørestad Gymnasium

Kunstudvalget

Kunstudvalget er et udvalg, hvor man kan møde andre elever, på tværs af både årgange og klasser, og være kreative sammen. Udvalget er især tiltænkt til at tegne og male, men hvad vi konkret laver er op til medlemmerne – bare det er kreativt og hyggeligt

Forpersoner: Nina 2019k –  nina.stagstrup@oegnet.dk og Cia 2019k – cia.lassoe@oegnet.dk

OEG Live

OEG-Live er en del af skolens medieprofil. Vi er skolens digitale morgensamling. Her laver vi indslag om relevante emner for skolen, og som en del af samlingen er man for det meste med bag kulissen, bl.a. som titler, lydmand eller i redaktionen. Alle har dermed en afgørende rolle for, at programmet bliver spændende. Vi sender live ca. en gang om måneden, og alle på skolen ser med enten via deres computere eller på storskærm i et klassemiljø. 

Producer: Chloe 2020m – chloe.friedl@oegnet.dk, Redaktionschef: Cornelia 2020m – cornelia.loo@oegnet.dk

 

OEG Live 2022

OD Udvalget

Operation Dagsværk-udvalget er et udvalg, der har til formål at hjælpe andre unge rundt omkring i verden. Vi hjælper med at give de unge en bedre fremtid, en uddannelse eller med at forbedre deres levevilkår. Vi arbejder for at handle imod global uretfærdighed. 

Dette gør vi blandt andet ved at samle penge ind på skolens årlige OD-dag, hvor alle elever arbejder sammen og donerer pengene til et godt formål. 

Forpersoner: Aira 2019n – aira.farooq@oegnet.dk og  Nalin 2019n – nalin.ibrahim@oegnet.dk

 

Boulevarden

Boulevarden er OEGs elevdrevne magasin, som har til formål at fremvise produkter, som elever på OEG har skabt. Dette kan være alt fra digte og nyhedsartikler til plakater og horoskoper – og meget mere. På redaktionen er vi både elever, der er glade for at skrive og elever med sans for det visuelle. Magasinet udkommer både digitalt på en hjemmeside, fysisk i en ”best of” version sidst på året og på VÆGGEN.

Kontakt: alle-boulevarden@oegnet.dk

Boulevarden Ørestad Gymnasium
Strikning in process

Yarn freaks

Er du obsessed med garn, eller kan du bare godt lide at kreere? Så er yarn freaks lige til dig. Her er alle velkomne, uanset om man strikker, hækler, er nybegynder eller master. I udvalget er vi kreative med garn og hygger om fællesskabet. Join gerne!

Forperson: Maria 2020i – maria.dehn@oegnet.dk

OEG Bandet

OEG Bandet er Ørestad Gymnasiums helt eget husorkester. Vi spiller til forskellige arrangementer på skolen såsom juleafslutning, første skoledag, translokation – eller andre events, hvor der er brug for den ekstra gode stemning. Når vi ikke spiller for folk, øver vi i øvelokalerne og gør klar til næste set-liste. Vi elsker musik, og vi elsker at dyrke det sammen!

Find os på Instagram 

Forpersoner:

Sophus 2019m – sophus.petersen@oegnet.dk,

Silas 2019m – silas.marup-dalsten@oegnet.dk og Asger 2019c – asger.pedersen@oegnet.dk

Bandet Ørestad Gymnasium
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

OEG Mentor

Mentorordningen er kort sagt hjælp til selvhjælp for bedre studievaner. Mentorerne er elever, som hjælper og gør en forskel for dig, der har brug for en hjælpende hånd med at få struktur på skolearbejdet eller har andre skolerelaterede problemer. Mentorforløbet er skræddersyet til den enkelte elev.  Mentorordningen er ikke lektiehjælp eller psykologisk vejledning. 
Kontakt: mos@oegnet.dk

LGBTQ+ Udvalget

Vi fokuserer på at skabe et trygt rum, hvor alle kan føle sig accepteret og velkommen. Sammen skaber vi et fællesskab som arbejder målrettet på at gøre OEG til et mere queer-venligt gymnasium. Udvalget vil bl.a. deltage i foredrag, holde filmaftener, diskussioner og hvad vi ellers finder på. Hvis du syntes, det lyder spændende kan du være med i vores Facebook gruppe.

Kontakt: Martha 2020m – martha.blauner@oegnet.dk og Kaya 2020m kaya.orbak@oegnet.dk

LGBTQ+ forpersoner
Introfest 2019 Ørestad Gymnasium

Eventudvalget

OEG Events er et udvalg bestående af 1.-, 2.- og 3.g’ere. Udvalgets opgave er at forberede kommende sociale arrangementer på Ørestad Gymnasium. Herunder fester, fredagscaféer, gammel elevcafé og eksamensbingo m.m. OEG Events har ca. 20 medlemmer fordelt på de tre årgange. Inden de sociale arrangementer på Ørestad, mødes medlemmerne og gør klar til eventuel fest, café osv. Desuden har udvalget til opgave at rydde op efter fredagscaféer, mens frivillige elever rydder op efter festerne.

Forpersoner: Mette 2019i – mette.lundbol@oegnet.dk og Laura 2019i – laura.nilausen@oegnet.dk

Filmklubben

I filmklubben holder vi arrangementer en gang om måneden. Her ser vi en film sammen i Multisalen efter 4. modul, og vi har altid popcorn til, for sådan skal det være! I filmklubben mener vi, at OEGs elever skal have muligheden for at stemme på den film, de gerne vil se. Derfor er det muligt at stemme på både genre og film via vores Facebook– og instagramprofil.

Forperson: Olivier 2019k – aime.chemtob@oegnet.dk

Filmklubben Ørestad Gymnasium
Bloddonorudvalg

Bloddonorudvalget

Bloddonorudvalget har til formål at skabe fokus på at være bloddonor og at hjælpe andre ved blot et lille stik. Som medlem af bloddonorudvalget kan man være med til at redde liv. Når man donerer blod, kan den mængde, du donerer, være med til at redde ca. 3 liv.  Den vigtigste egenskab hos en bloddonor er, at man skal have lyst til at hjælpe dem, som har behov for det. Som donor kan du hjælpe med at redde patienter på de danske hospitaler, og vi i udvalget hjælper jer godt på vej til en sikker bloddonation.
Følg med på vores instagram: bloddoner_oeg
 
Forpersoner:
Nadja  2020a – nadja.lorentzen@oegnet.dk og

Oplev OEG på de sociale medier 

På Ørestad Gymnasium er vi meget aktive på de sociale medier. 

Instagram deler vi både de store begivenheder men også bare dagligdagen her på OEG. 

Facebook deler vi nyheder og artikler om skolen, samt billeder fra skolens liv.

YouTube kan du finde vores månedlige Live morgensamlinger som er filmet i vores tv-studie i mediebyen.

Er du klar til at få venner på tværs af klasserne og årgangene?