Elevudvalg – et stærkt fællesskab

På Ørestad Gymnasium har vi en engageret elevudvalgskultur. 

Det er eleverne selv, der står for udvalgene, og de bestemmer også selv, hvad udvalgene skal arbejde med, hvor tit de mødes samt hvilke aktiviteter og events de har lyst til at lave. Et vigtigt udvalg på skolen er elevrådet, som både er med i skolens bestyrelse, men også holder møder med ledelsen, så eleverne har mulighed for at være med til at skabe den skole, de gerne vil have. De mange spændende udvalg på OEG er eksempelvis OEG LGBTQ+, OEG Bandet, Debatudvalget, OD-udvalget, OEGrøn, Filmklubben og Brætspilsudvalget.

Vil du starte et udvalg?

Står du med en idé til et udvalg, som ikke findes endnu, kan du altid starte dit eget.

 

Skriv en mail til sas@oegnet.dk, hvor du beskriver idéen og hvem der gerne vil være formænd for udvalget.

Skolen støtter naturligvis op om elevudvalgene. Hvert år i begyndelsen af skoleåret, holder vi en udvalgscafé, hvor resten af skolens elever kan kigge forbi, spørge – og forhåbentlig får lyst til at melde sig ind i et eller flere udvalg. Det kan også være, at nogle bliver inspirerede til selv at oprette et udvalg.

Udvalgene er vigtige, da de skaber fællesskab på skolen og giver mulighed for, at eleverne kan mødes på tværs af klasser og årgange. Udvalgsarbejdet bidrager også til changemakerkulturen på Ørestad Gymnasium. Når eleverne for eksempel planlægger et event på skolen, det kan være en LAN-aften eller et tøjbytte-arrangement, tilegner de sig vigtige kompetencer. De lærer at organisere, koordinere og kommunikere, hvilket er første skridt mod at skabe forandring.

Oversigt over vores udvalg

Elevrådet Ørestad Gymnasium

Elevrådet 

I elevrådet på Ørestad Gymnasium tror vi grundlæggende på, at vi er stærkere sammen. Vi vil gerne være med til at demokratisere den almindelige skoledag, derfor synes vi, det er vigtigt at lytte til og prioritere så mange input som muligt. Vi ved, at hvis man er motiveret for at få noget gennemført, kan det som regel lade sig gøre. Elevrådet holder møde ca. en gang om måneden. Her gennemgår en vi dagsordenen, der forinden er blevet planlagt af elevrådsbestyrelsen. 

Formænd: Bartosz 2018e og Nikolai 2018k

OEGrøn – miljøudvalget 

OEGrøn er Ørestad Gymnasiums miljøudvalg der fokuserer på klimaet. OEGrøns mål er at skabe mere fokus på klima og bæredygtighed på gymnasiet og dermed skabe en grønnere hverdag for eleverne. Udvalget har bl.a. deltaget i klimamarch, lavet sy-workshops og lavet guides til, hvordan man laver sit eget stofmundbind for at holde den grønne cirkel i gang.

Du kan finde os på Instagram eller være med i vores facebookgruppe.

Formand: Ilayda 2018b og Nanna 2018m

Elevudvalg Miljø Ørestad Gymnasium
Introfest 2019 Ørestad Gymnasium

Eventudvalget

OEG Events er et udvalg bestående af 1.-, 2.- og 3.g’ere. Udvalgets opgave er at forberede kommende sociale arrangementer på Ørestad Gymnasium. Herunder fester, fredagscaféer, gammel elevcafé og eksamensbingo m.m. OEG Events har ca. 20 medlemmer fordelt på de tre årgange. Inden de sociale arrangementer på Ørestad, mødes medlemmerne og gør klar til eventuel fest, café osv. Desuden har udvalget til opgave at rydde op efter fredagscaféer, mens frivillige elever rydder op efter festerne.

Formænd: Hannah 2018k,

Josephine 2018b, Christian 2018q

Changemakerudvalget

Ørestad Gymnasium er en Changemakerskole, og derfor har vi også et changemakerudvalg. Udvalget sørger for changemaker-relaterede aktiviteter, såsom skolens årlige Changemakerdag. Her bliver eleverne delt ind i forskellige workshops, hvor de kan få lov til at udtænke en smart og kreativ løsning på et problem. Problemet kan både være lokalt eller af mere global karakter.

Styregruppen: Bartosz 2018e, Maryam 2018q, Nalin 2019n, Aira 2019n. Elif 2020j

Changemakerdag Ørestad Gymnasium3
Kunstudvalg fællesskab Ørestad Gymnasium

Kunstudvalget

Kunstudvalget er et udvalg, hvor man kan møde andre elever, på tværs af både årgange og klasser, og være kreative sammen. Udvalget er især tiltænkt til at tegne og male, men hvad vi konkret laver er op til medlemmerne – bare det er kreativt og hyggeligt

Formand: Line 2018h

Brætspilsudvalget

Brætspilsudvalget handler om at skabe et fællesskab for elever, der godt kan lide at spille brætspil. Brætspilsudvalget er både for dem, som har en særlig interesse for brætspil, og for dem, som bare synes, det er hyggeligt. Som medlem af OEGs Brætspilsudvalg har du mulighed for at deltage i spilaftener/-eftermiddage, spil-testning og andre sjove brætspilsaktiviteter. Se mere til os på vores Instagram: oegbraetspil eller tilmeld dig vores Facebook-gruppe: OEG Brætspil

Formand: Emily 2018q

 

Informatik IT fag Ørestad Gymnasium
Operation Dagsværk Ørestad Gymnasium

OD-udvalget

Vi er et udvalg, der har til formål at hjælpe unge andre steder i verden med at få en uddannelse, som giver den enkelte mulighed for at ændre sin egen livssituation. Vi arbejder for, at vores viden om samfundet suppleres med konkrete redskaber til at handle imod både lokale og globale uretfærdigheder. Det stærke fællesskab vi har i udvalget, driver den handling på skolen, der kan gøre en forskel. Du kan finde os på instagram her.

Formænd: Rabab 2018a og Suman 2018a

Filmklubben

I filmklubben holder vi arrangementer en gang om måneden. Her ser vi en film sammen i Multisalen efter 4. modul, og vi har altid popcorn til, for sådan skal det være! I filmklubben mener vi, at OEGs elever skal have muligheden for at stemme på den film, de gerne vil se. Derfor er det muligt at stemme på både genre og film via vores Facebook– og instagramprofil.

Formand: Olivier 2019k

Filmklubben Ørestad Gymnasium
Lan-aften Gaming Udvalg Ørestad Gymnasium

Gamingudvalget

 I gamingudvalget har vi et fællesskab både med de andre elever i udvalget, men også med andre gamere udenfor OEG. Vi arrangerer bl.a. FIFA turneringerer samt en årlig LAN-aften på gymnasiet, der varer hele natten. Er du gamer, og vil du gerne møde andre, der deler den samme interesse som dig? Så meld dig ind. Kontakt: gamerudvalget2020@gmail.com

OEG Bandet

OEG Bandet er de musikere, der spiller musik til arrangementer som juleafslutning, translokation, første skoledag og diverse fredagscaféer, når der er behov for lidt ekstra god stemning. Når vi ikke spiller lækker musik for hele skolen, øver vi og hygger i øvelokalet, så vi er klar til det næste arrangement. Vi elsker at spille musik, og vi elsker at gøre det sammen! 

Kontakt: hjalte.moller@oegnet.dk

OEG bandet Dimission Ørestad Gymnasium
Fransk fag Ørestad Gymnaisum

Kpop-udvalget

I Kpop-udvalget fokuserer vi på at samles om vores fælles interesse og passion for alt fra Kdramas, den koreanske kultur, musikverdenen osv. Derudover holder vi møder hver måned, hvor vi samles for at se Kdramas, tage diskussioner om forskellige emner indenfor Kpop-verdenen op og introducere nyere grupper/debuts til hinanden. Der er selvfølgelig plads til at komme med anmodninger og forslag til, hvilke aktiviteter møderne skal indeholde.

Formænd: Shabnam 2019a og Mumtaz 2019e

 

Debatudvalget

Er du interesseret i at debattere? Har du en masse holdninger, du bare ikke kan lade være med at holde tilbage? Er du interesseret i samfundet, og hvad der er rigtigt og forkert? Så bliv en del af debatudvalget. Vi er et udvalg af engagerede elever, der bare ikke kan holde vores mening for os selv. Ved vores møder tager vi spændende emner op til debat, og diskuterer både i grupper og plenum. Alt fra politik til sexisme diskuteres, og hvis det lyder spænende, synes vi, at du skulle prøve at komme og være med.

Formænd: Mikkel V 2018i og Yasmin 2019k

Debatudvalget Ørestad Gymnasium
Strikkeudvalget OEG Ørestad Gymnasium

Strikkeklubben

Ørestad gymnasiums strikkeklub er til dig som elsker at strikke. I udvalget er alle velkommne, uanset om man er total ekspert eller helt nybegynder, så længe man synes at strikning er sjovt og hyggeligt. I strikkeklubben deler vi vores kreationer med hinanden og giver tips og tricks til diverse strikkeprojekter.

Kom gerne og vær med i vores facebookgruppe.

Formand: Ilayda 2018b 

Lydstudieudvalget

I lydstudieudvalget tager vi brug af lydstudiet på skolen. Her bruger vi vores tid på at lave musik i mange forskellige former. Om det bare er beats eller man har lyst til at optage noget rap/sang. Som en del af udvalget kan alle hjælpe hinanden med at udvikle sig både lyrisk, men også musisk. Udvalget er startet af Kasra og Lorry-udvalget har lavet en video om ham her.

Formand: Kasra 2018m

Lydstudieudvalget Ørestad Gymnasium Kasra Hakami
OEG Sport udvalg - Idræt Ørestad Gymnasium9

OEG Sport

I OEG sports er medlemmerne med til at bestemme, hvad vi laver på de månedlige møder. Om vi spiller fodbold, badminton eller noget tredje er ikke så vigtigt, men vi har fokus på, at det skal være sjovt. Når det er muligt, og stemningen er til det, vil vi gerne holde større events, som fx en fodboldturnering for hele skolen.

Formænd: Nikodem 2018d og Zakaria 2018d

Oplev OEG på de sociale medier 

På Ørestad Gymnasium er vi meget aktive på de sociale medier. 

Instagram deler vi både de store begivenheder men også bare dagligdagen her på OEG. 

Facebook deler vi nyheder og artikler om skolen, samt billeder fra skolens liv.

YouTube kan du finde vores månedlige Live morgensamlinger som er filmet i vores tv-studie i mediebyen.

Er du klar til at få venner på tværs af klasserne og årgangene?