Elevudvalg – et stærkt fællesskab

På Ørestad Gymnasium har vi en engageret elevudvalgskultur. 

Det er eleverne selv, der står for udvalgene, og de bestemmer også selv, hvad udvalgene skal arbejde med, hvor tit de mødes samt hvilke aktiviteter og events de har lyst til at lave. Et vigtigt udvalg på skolen er elevrådet, som både er med i skolens bestyrelse, men også holder møder med ledelsen, så eleverne har mulighed for at være med til at skabe den skole, de gerne vil have. De mange spændende udvalg på OEG er eksempelvis LGBTQ+-udvalget, OEG Bandet, Eventudvalget, OD-udvalget, OEGrøn og Filmklubben.

Skolen støtter naturligvis op om elevudvalgene. Hvert år i begyndelsen af skoleåret, holder vi en udvalgscafé, hvor resten af skolens elever kan kigge 

Vil du starte et udvalg?

Står du med en idé til et udvalg, som ikke findes endnu, kan du altid starte dit eget.

 

 

Skriv en mail til kah@oegnet.dk, hvor du beskriver idéen og hvem der gerne vil være formænd for udvalget.

forbi, spørge – og forhåbentlig får lyst til at melde sig ind i et eller flere udvalg. Det kan også være, at nogle bliver inspirerede til selv at oprette et udvalg. Udvalgene er vigtige, da de skaber fællesskab på skolen og giver mulighed for, at eleverne kan mødes på tværs af klasser og årgange. Udvalgsarbejdet bidrager også til changemakerkulturen på Ørestad Gymnasium. Når eleverne for eksempel planlægger et event på skolen, det kan være en LAN-aften eller et tøjbytte-arrangement, tilegner de sig vigtige kompetencer. De lærer at organisere, koordinere og kommunikere, hvilket er første skridt mod at skabe forandring

Oversigt over vores udvalg

Elevrådet Ørestad Gymnasium

Elevrådet 

I elevrådet på Ørestad Gymnasium tror vi grundlæggende på, at vi er stærkere sammen. Vi vil gerne være med til at demokratisere den almindelige skoledag, derfor synes vi, det er vigtigt at lytte til og prioritere så mange input som muligt. Vi ved, at hvis man er motiveret for at få noget gennemført, kan det som regel lade sig gøre. Elevrådet holder møde ca. en gang om måneden. Her gennemgår en vi dagsordenen, der forinden er blevet planlagt af elevrådsbestyrelsen. 

Formænd: Inéz 2019k og Louise 2019b

OEGrøn – miljøudvalget 

OEGrøn er Ørestad Gymnasiums miljøudvalg der fokuserer på klimaet. OEGrøns mål er at skabe mere fokus på klima og bæredygtighed på gymnasiet og dermed skabe en grønnere hverdag for eleverne. Udvalget har bl.a. deltaget i klimamarch, lavet sy-workshops og lavet guides til, hvordan man laver sit eget stofmundbind for at holde den grønne cirkel i gang.

Du kan finde os på Instagram eller være med i vores facebookgruppe.

Formand: Sophus 2019m

Elevudvalg Miljø Ørestad Gymnasium
Introfest 2019 Ørestad Gymnasium

Eventudvalget

OEG Events er et udvalg bestående af 1.-, 2.- og 3.g’ere. Udvalgets opgave er at forberede kommende sociale arrangementer på Ørestad Gymnasium. Herunder fester, fredagscaféer, gammel elevcafé og eksamensbingo m.m. OEG Events har ca. 20 medlemmer fordelt på de tre årgange. Inden de sociale arrangementer på Ørestad, mødes medlemmerne og gør klar til eventuel fest, café osv. Desuden har udvalget til opgave at rydde op efter fredagscaféer, mens frivillige elever rydder op efter festerne.

Formænd: Mette 2019i og Laura 2019i

Changemakerudvalget

Ørestad Gymnasium er en Changemakerskole, derfor har vi også et changemakerudvalg. Changemakerudvalget hjælper til med at skabe changemaking både lokalt og ude i verden, og i udvalget fokuseres der på innovative løsninger og projekter som kan gøre en forskel, samt styrke skolen og fællesskabet. 

Alle kan være en changemaker. bare man har en god ide, og et ønske om at gøre noget godt for andre.

Styregruppen: Aira 2019n og Nalin 2019n

Kunstudvalg fællesskab Ørestad Gymnasium

Kunstudvalget

Kunstudvalget er et udvalg, hvor man kan møde andre elever, på tværs af både årgange og klasser, og være kreative sammen. Udvalget er især tiltænkt til at tegne og male, men hvad vi konkret laver er op til medlemmerne – bare det er kreativt og hyggeligt

Formand: Nina 2019k og Cia 2019k

OEG Live

OEG-Live er en del af skolens medieprofil. Vi er skolens digitale morgensamling. Her laver vi indslag om relevante emner for skolen, og som en del af samlingen er man for det meste med bag kulissen, bl.a. som titler, lydmand eller i redaktionen. Alle har dermed en afgørende rolle for, at programmet bliver spændende. Vi sender live ca. en gang om måneden, og alle på skolen ser med enten via deres computere eller på storskærm i et klassemiljø. 

Formand/producer: Chloe 2020m, Formand/redaktionschef: Cornelia 2020m

 

OD Udvalget

Operation Dagsværk-udvalget er et udvalg, der har til formål at hjælpe andre unge rundt omkring i verden. Vi hjælper med at give de unge en bedre fremtid, en uddannelse eller med at forbedre deres levevilkår. Vi arbejder for at handle imod global uretfærdighed. 

Dette gør vi blandt andet ved at samle penge ind på skolens årlige OD-dag, hvor alle elever arbejder sammen og donerer pengene til et godt formål. 

Formænd: Aira 2019n, Nalin 2019n 

 

Filmklubben

I filmklubben holder vi arrangementer en gang om måneden. Her ser vi en film sammen i Multisalen efter 4. modul, og vi har altid popcorn til, for sådan skal det være! I filmklubben mener vi, at OEGs elever skal have muligheden for at stemme på den film, de gerne vil se. Derfor er det muligt at stemme på både genre og film via vores Facebook– og instagramprofil.

Formand: Olivier 2019k

Filmklubben Ørestad Gymnasium
Strikkeudvalget OEG Ørestad Gymnasium

Strikke- og hækleudvalget

Ørestad gymnasiums strikkeklub er til dig som elsker at strikke. I udvalget er alle velkommne, uanset om man er total ekspert eller helt nybegynder, så længe man synes at strikning er sjovt og hyggeligt. I strikkeklubben deler vi vores kreationer med hinanden og giver tips og tricks til diverse strikkeprojekter.

Kom gerne og vær med i vores facebookgruppe.

Formand: Mariah 2020i

OEG Bandet

OEG Bandet er de musikere, der spiller musik til arrangementer som juleafslutning, translokation, første skoledag og diverse fredagscaféer, når der er behov for lidt ekstra god stemning. Når vi ikke spiller lækker musik for hele skolen, øver vi og hygger i øvelokalet, så vi er klar til det næste arrangement. Vi elsker at spille musik, og vi elsker at gøre det sammen! 

Sophus 2019m og Asger 2019c

OEG bandet Dimission Ørestad Gymnasium
OEG Mentor Ørestad Gymnasium Danmark

OEG Mentor

Mentorordningen er kort sagt hjælp til selvhjælp for bedre studievaner. Mentorerne er elever, som hjælper og gør en forskel for dig, der har brug for en hjælpende hånd med at få struktur på skolearbejdet eller har andre skolerelaterede problemer. Mentorforløbet er skræddersyet til den enkelte elev.  Mentorordningen er ikke lektiehjælp eller psykologisk vejledning. 
Kontakt: mos@oegnet.dk

LGBTQ+ Udvalget

Vi fokuserer på at skabe et trygt rum, hvor alle kan føle sig accepteret og velkommen. Sammen skaber vi et fællesskab som arbejder målrettet på at gøre OEG til et mere queer-venligt gymnasium. Udvalget vil bl.a deltage i foredrag, holde filmaftener, diskussioner og hvad vi ellers finder på. Hvis du syntes, det lyder spændende kan du være med i vores Facebook gruppe.

Kontakt: Martha 2020m og Kaya 2020m 

Oplev OEG på de sociale medier 

På Ørestad Gymnasium er vi meget aktive på de sociale medier. 

Instagram deler vi både de store begivenheder men også bare dagligdagen her på OEG. 

Facebook deler vi nyheder og artikler om skolen, samt billeder fra skolens liv.

YouTube kan du finde vores månedlige Live morgensamlinger som er filmet i vores tv-studie i mediebyen.

Er du klar til at få venner på tværs af klasserne og årgangene?