fbpx

OEG Live

En anderledes morgensamling

På Ørestad Gymnasium foregår den månedlige morgensamling ikke på klassisk vis, hvor eleverne fx samles i kantinen. Vi har i stedet den digitale fællessamling, OEG Live, som bliver livestreamet til klasserne. Vores livestream fungerer som et talkshow, og kan beskrives som en blanding af Go’ Morgen Danmark og Nyhederne. Men helt særligt for OEG er det, at det er eleverne, der står for alt det tekniske og indholdsmæssige både foran og bagved kameraerne.

Eleverne styrer indhold og teknik

OEG Live er næsten fuldstændig styret af elever. De tilrettelægger indholdet og styrer produktionen i TV-studiet. Dog er der et par kompetente mediefagslærere med som hjælpere i baggrunden.

Live-holdet består af elever fra alle tre årgange med interesse for TV, streaming og kommunikation. Eleverne melder sig til og får forskellige ansvarsområder på produktionen. De fleste går på medielinjen, men der er ikke nogle krav om, at man skal have mediefag for at være en del af OEG Live.

Flere af eleverne bag OEG Live drømmer om en karriere inden for TV og medier, og derfor er det en oplagt mulighed for dem at prøve kræfter med branchen, inden de kaster sig ud i den virkelige verden. Arbejdet med OEG Live giver også mulighed for at træne sine samarbejds- og lederevner som er relevante i langt de fleste jobs.

Redaktionen

OEG Live tager de emner op, som er relevante for Ørestad Gymnasium netop nu. Nogle gange er der beskeder fra ledelsen, nogle gange er der interviews med udvalg og omtaler af kommende events og begivenheder. I SRP-tiden er der ofte indslag om SRP-skrivningen og i det hele taget tager redaktionen aktuelle emner op. Det er redaktøren og redaktionen, der sammen forbereder programmets indhold i dagene op til samlingen, og på dagen skriver de spørgsmål til gæsterne sammen med værterne. Samlingen afvikles altid Live og sendes ud til hele skolen via skolens YouTubekanal.

OEG Live mediegymnasium Ørestad Gymnaisum

Værter

Der er 4 værter i studiet – 2 anchors og 2 interviewere.

Anchors præsenterer udsendelsen over for seeren, mens det er værternes opgave at formidle dagens emner levende og klart til publikum. De skal kunne holde fokus i et interview, mens de lytter aktivt til den person, de sidder overfor. Samtidig skal de kunne lytte til og agere på de beskeder, de får fra produceren i deres” in-ears”, hvilket stiller store krav til koncentration og overblik. Derudover er der for det meste en reporter “i marken”, som laver forproducerede indslag om udsendelsens aktuelle emner og bl.a. voxpops.

Teknik

OEG Live har et stort teknisk hold bag kameraerne. Der er kamerafolk i de to studier, vi klipper imellem. Floor manageren sørger for at holde styr på, at de medvirkende kommer ind på det rigtige tidspunkt og får mikrofoner på. Produceren holder styr på hele produktionen, og sidder i kontrolrummet sammen med billedmixeren, producerassistenten, lydmixeren og titler’en, og de har hver deres vigtige opgaver under produktionen. Man får øvelse i samarbejde og koordinering ved at være en del af TV-holdet. Det er vigtigt, at den enkelte person gør sit bedste, for at det samlede projekt fungerer.

OEGLive1

Se en OEG Live

Alle kan følge med i OEG Live via Youtube. For det meste ser klasserne OEG Live sammen på skolen, men man kan også følge med hjemmefra. OEG’s YouTubekanal bliver også brugt til andre relevante indslag.

Se skolens YouTubekanal, hvor man også kan se OEG Live her.

Mediefag på OEG

OEG Live er forbundet med skolens medieprofil. Vi har en lang tradition for at lægge stor vægt på medier og mediefag. Vi har også, som et af to gymnasier i hovedstadsområdet fået lov at tilbyde den særlige medielinje, som er en kunstnerisk studieretning med Mediefag på A-niveau.

Læs mere, om hvordan mediefag er en central del af vores gymnasium her

OEGLive5