fbpx

Rygning og alkohol

Alkohol og rusmidler

På Ørestad Gymnasium er det naturligvis ikke tilladt at indtage alkohol, og andre rusmidler, i undervisningstiden. Da studierejser, ekskursioner, introture og idrætsture også er undervisningstid, er det heller ikke tilladt på sådanne ture. 

 

Røgfri skoletid 

Ørestad Gymnasium indførte den 1. januar 2021 røgfri skoletid.

Røgfri skoletid betyder, at der ikke må ryges i skoletiden, fra kl. 07.45-16.15, og ved faglige arrangementer,  studieture, ekskursioner m.fl., hvor skolen repræsenteres og så længe, der er program. Der må i skoletiden ikke ryges hverken på eller uden for skolens matrikel. Det gælder for alle elever, ansatte og gæster på skolen. Politikken gælder for alle typer af rygning, herunder også e-cigaretter, vandpibe og snus m.fl. 

 

Overtrædelse af røgfri skoletid

Ved 1. registrering: Studiesekretæren registrerer, at du har brudt reglerne for røgfri skoletid i Lectio. Ligeledes resulterer det i OEGtjeneste – fx at feje skodder op, fjerne snus fra under bordene m.fl. Du vil få  besked i Lectio, hvilken dag, du skal møde op foran kontoret. Dukker du ikke op til din OEGtjeneste, modtager du 2. registrering. 

 

Ved 2. registrering: Studiesekretæren registrerer i Lectio, at du har brudt reglerne for 2. gang. Studiesekretæren sender en mail til rygecoachen om, at du har brudt reglerne for 2. gang og sender et brev via e-boks til dine forældre, såfremt du er under 18 år. Det resultater ligeledes i endnu en  gang OEGtjeneste. Dukker du ikke op til din OEGtjeneste, modtager du 3. registrering. 

Rygecoachen indkalder dig til samtale og I laver sammen en plan for det videre forløb.  

 

Ved 3. registrering: Studiesekretæren registrerer i Lectio, at du har brudt reglerne for 3. gang, og samtidig, resultater det i endnu en gang OEGtjeneste. Studie-sekretæren sender en mail til rygecoachen og den  ledelsesansvarlige. Den ledelsesansvarlige afklarer med rygecoachen og igangsætter 1. advarsel jf. gældende  retningslinjer for studie- og ordensregler.  

Herefter følger de gældende retningslinjer for overtrædelse af studie- og ordensregler.