fbpx

Idræt

I idræt skal du glæde dig til:

 • Sjove og spændende moduler, hvor du anvender kroppen
 • Indblik i kroppens muligheder og begrænsninger
 • Forståelse af egen sundhed
 • En bred vifte af idrætsgrene

Idræt på gymnasiet

Idræt er for dig, der er vild med bevægelse, samarbejde og kan lide at lære med kroppen. Du får forståelse for, hvordan kroppen fungerer og gør den i stand til at kunne udføre mange nye bevægelser og aktivitetsformer. Udover diverse aktiviteter og discipliner, indeholder idræt også teoriundervisning, der udover at gøre dig klogere på kroppens funktioner og potentiale, også fokuserer på sundhed og aktivitet i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv.

Vi arbejder med:

 • Boldspil (Volleyball, Basket ball, fodbold, badminton mm.)
 • Musik og bevægelse (Dans og performance)
 • Outdoor (rulleskøjter, ultimate)
 • Træningsprojekt (styrketræning og test af kondition)
 • Opvarmning (sammensat program med puls, styrke, leg og udstræk)

Hvordan foregår undervisningen 

Idræt på C-niveau er et obligatorisk fag på alle studieretninger og er bredt ud over alle tre år i gymnasiet. I 1.g er modulerne primært samlet på idrætsdage, hvor undervisningen indebærer alt fra atletik og fitness, til klatring og beachvolley med videre. På Ørestad Gymnasium, får man således mulighed for at prøve en række aktiviteter, der normalt ikke tilbydes i idrætsundervisningen på gymnasiet. Derudover tager alle 1.g’ere tre dage på idrætshøjskole, efter de er kommet i de endelige studieretningsklasser.  Disse ture er noget særligt på Ørestad Gymnasium, hvor vi prioriterer at kombinere det faglige og det sociale. De tre dage sammen på højskolerne er med til at skabe et stærkt social sammenhold i klasserne.

Idræt er i høj grad et fag, der præsenterer dig for et alsidigt indhold. Undervisningen tilrettelægges således, at alle bliver udfordret og får gode oplevelser med kroppen og deres klassekammerater, der forhåbentlig inspirerer til fortsat idrætsaktivitet – også uden for skolen.

 

Vi har fx om emnerne:

 • Fysiologi, herunder doping, træningslære, kondition og kroppen i arbejde
 • Sundhed, herunder kost, rygning, alkohol og motion
 • Motivation, herunder individuel og holdets præstationsniveau
 • Sociologi, herunder politik og medier samt arv og miljø

Som hævet fag 

På B-niveau kan du glæde dig til en større fordybelse i en række forskellige idrætsgrene, hvor ekskursioner med henblik på skiture, klatring og andre særlige idrætsformer. Ophold på idrætshøjskoler og lignende, vil være en øget del af den generelt udvidede undervisning. 

 

På B-niveau, er der mere dybdegående teoriundervisning. Vi undersøger bl.a. forskellige elementer af menneskets funktion og præstation i forbindelse med forskellige idrætsgrene, miljøer og kulturer. Hertil kommer emner om menneskets ypperste præstationsniveau og potentiale, og hvorfor der ofte er en skyggeside af de medaljer, der kan vindes. Herunder kigger vi bl.a. på doping, samt hvordan man optimerer individuelle- og holdpræstationer, både mht. psykologiske og fysiologiske faktorer. På Idræt B-niveau, er der også et øget fokus på sundhed i samfundet som helhed, og hvordan det eksempelvis kan være, at mange poster deres sunde livsstil på Instagram, Snapchat og Facebook. På B-niveau arbejder vi således også i høj grad med en række aktuelle problemstillinger, og anvender forskellige idrætsteorier til at belyse og opnå forståelse for disse.

Med idræt på B-niveau får du således mulighed for at lære langt mere om dig selv og din krop. Hvordan kroppen fungerer alene og sammen med andre og hvorfor. Dette sker på baggrund af en bred og varieret undervisning, der fokuserer på en lang række af idrætsfagets praktiske og teoretiske områder.