OEG NYT

Hvad sker der på OEG?

Her kan du læse korte historier om, hvad der sker på Ørestad Gymnasium. Læs fx om talentprogrammer,  events, særlige begivenheder og meget meget mere. 

Ørestad elever i praktik på DR

Efteråret bød ikke kun på ligninger og romananalyser for eleverne på Ørestad Gymnasium. En flok elever fra gymnasiets mediefagslinje fik nemlig mulighed for at komme i praktik i Danmarks største mediehus, DR. Praktikperioden bød på alt lige fra reportager på Christiansborg til hjælp med rekvisitter og kostumer. 

 

Ørestad Gymnasium har i år indgået en særlig aftale med DR om, at udvalgte elever kan få praktikophold i mediehuset. Praktikken bliver tilbudt elever fra gymnasiets mediefaglige og samfundsfaglige linjer, og opholdet hos DR skal give eleverne et indblik i, hvad de potentielt kan komme ud og arbejde med efter endt uddannelse. 

 

“Det var virkelig cool”

Det første hold elever, der var afsted, bestod bl.a. af mediefagseleverne Caroline Juel Lystbæk-Hansen, Theodor Asmussen, Fritz Malberg Glimø, Mynte Brastrup Clasen og Liv Kjær Jensen, der går på den samfundsfaglige linje, Global Society Class.  Eleverne skulle indgå i de afdelinger i mediehuset, der harmonerede med det, de til daglig arbejder med på gymnasiet, men de fik hver især lov til at ønske, hvilke opgaver, de gerne ville have indsigt i.

 

Caroline, der til daglig har mediefag på A-niveau, var i sin praktikperiode en del af DRs postproduktion. Hun hjalp derfor med at lave et dokudrama, der skal sendes næste år. “Jeg fik lov at hjælpe med en masse forskellige ting, lige fra grafik til klipning,” fortæller hun.

 

Mediefagseleverne, Theodor og Fritz, hjalp både til i rekvisitten og med at afvikle lyd på debatten. Eleverne var begejstrede for oplevelsen og glade for at få muligheden for at blive lukket ind på DR.  “Det var virkelig cool, fordi de var så imødekommende ude på DR,” påpeger Theodor. “Selvom det var ret avanceret teknik, som vi ikke har adgang til ude på gymnasiet, var de gode til at instruere os i, hvordan man skulle gøre,” siger han.

 

Den daglige undervisning gav en god ballast

Eleverne fandt under praktikopholdet ud af, at de faktisk havde en del erfaring med i bagagen fra den daglige undervisning på gymnaiet. Liv kunne fx trække på sin viden om internationale forhold i sit arbejde på TV Avisen. “Jeg kunne bruge min viden fra samfundsfag i noget af arbejdet, fordi jeg har et samfundsfagligt kendskab fx ift. valgprocesser,” pointerer hun.

 

Mediefagseleverne var også glade for, deres rige erfaringer fra mediefaget. “Det hele var jo i meget større skala ude på DR, men det var alligevel meget den samme proces, som vi er vant til med fx at udtænke og planlægge en produktion også gå videre til at filme og efterredigere materialet,” fortæller Caroline. “Man kunne også genkende meget i sproget, altså den måde man kommunikerer på og de ord man bruger på en tv-produktion,” supplerer Theodor.”

Studenter fra Ørestad Gymnasium vinder for bedste film på Elevfilmfestival Øst

Fire filmglade unge, der i sommer dimitterede fra Ørestad Gymnasiums mediefagslinje, har netop deltaget i Elevfilmfestival Øst med deres film Asken. Eleverne vandt tilbage i maj den værdifulde ASTA statuette for bedste film på gymnasiets interne filmfestival ASTA, men har nu også bevist deres værd uden for gymnasiets trygge mure.

Filmfestivalen Elevfilmfestival Øst bliver afholdt af medielærerforeningen, der hvert år samler gymnasieelever fra hele Sjælland, for at hædre de bedste filmproduktioner fra året, der er gået. Fra Ørestad Gymnasium deltager de elever, der har vundet prisen for bedste film på gymnasiets egen filmfestival, ASTA, der afholdes hvert år i maj.

 

Tobias Bro Klindt, Martin Veith Samson, Rebekka Kleve Kiertzner og Varshana Balakumar deltog med deres film Asken om et søskendepar, der tager på roadtrip gennem Sverige for at tage afsked med deres afdøde mor. 

De fire filmskabere var glade og stolte over at være blevet udtaget til at deltage i Elevfilmfestival Øst, men de havde ikke regnet med at tage aftenens mest eftertragtede pris med hjem. “Vi vidste ikke så meget om festivalen på forhånd, så det hele var lidt åbent, da vi trådte ind i Cinemateket,” fortæller Tobias. Rebekka nikker: “ Da vi kom ind vidste vi ikke rigtig hvad niveauet var, så vi vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente, og hvilke chancer vi havde for at vinde.” 

Der deltog i alt 13 film i konkurrencen, og den professionelle jury delte priser ud til både bedste c-niveau produktion, bedste fakta produktion og bedste film, og de tidligere elever fra Ørestad Gymnasium blev overraskede over, hvor højt niveauet var på de deltagende film. “Jeg synes vores film var virkelig god, men da jeg så de andre film, blev jeg i tvivl, om vi kunne vinde, for der var nogle virkelig gode film på festivalen,” forklarer Varshana.

 

Derfor var det også et mindre chok, da juryen til sidst proklamerede, at Asken blev udnævnt til bedste film. “Jeg husker det som helt enormt overvældende, jeg var slet ikke forberedt på, at det var os, der blev nævnt, og der gik lige et par sekunder før jeg forstod, at de faktisk mente det,” griner Martin.

 

Martin, Rebekka, Varshana og Tobias er beærede over at have fået statuetten for bedste film med hjem, og fortæller, at Asken var en helt særlig film at lave. Eleverne har lagt mange kræfter i at producere filmen, og brugte bl.a. hele påskeferien i Sverige, hvor de optog stort set alle scener.

“Men vi begyndte jo at producere filmen længe før turen til Sverige,” forklarer Varshana. “Så jeg tror også, at det handlede om mere end bare at lave en eksamensproduktion. Det handlede også om, at vi virkelig bare gerne ville lave et stykke godt arbejde.” Martin er enig. “Normalt når vi lavede medieproduktioner i gymnasiet, var vi ofte begrænset af et tidspres, så her ville vi bare gerne gå all in, gøre vores bedste og ikke være begrænset af noget,” siger han.

 

Eleverne har været glade for de tre år med mediefag på A-niveau på gymnasiet og har nu fået syn for sagen for, at deres viden om film og medier også bliver værdsat uden for gymnasiets trygge mure. “Vi har brugt virkelig meget tid på det her filmprojekt, så for os er det også kulminationen på tre års mediefagslæring. Altså alt det vi har lært på Ørestad Gymnasium af begreber, produktion af film og hvordan man bygger en historie op. Så det kulminerer i det her filmprojekt, og at det lykkes os at vinde prisen for bedste film, er virkelig befriende og rart,” forklarer Martin.

 

Martin påpeger, at de ikke ville have nået så langt med deres film, hvis de ikke havde haft en lærer i mediefag, der igennem tre år både har lært dem alt, hvad de ved om at skabe film, men heller ikke har været bleg for at uddele konstruktiv kritik, når der var brug for det. “Vi har haft en enormt dygtig lærer på mediefag, Morten, som både har lært os rigtig meget fagligt, men som også har givet sin kærlighed til mediefag fra sig. Og han har klart været med til, at vores film blev god, fordi han var god til at være hård ved os, når vi havde dårlige ideer og tale os op, når vi fandt på noget der fungerede. Det skylder vi ham en stor tak for!” påpeger Martin. 

 

Firkløveret skriver for tiden på en ny film, som de glæder sig til at arbejde sammen om. Næste step på elevernes filmrejse er, at de skal deltage på The Next Filmfestival og Odense Filmfestival med Asken. Filmen kan ses via linket længere oppe i artiklen.

 

Toppoint for flot webreportage

2.m og 2.i har deltaget i Mediacamp på SDU, og denne webreportage af elever fra 2.m fik toppoint fra et samlet dommerpanel af eksperter fra Center for Journalistisk på Syddansk Universitet. 
 
 

Stor forestilling med familien som omdrejningspunkt har snart premiere på Ørestad Gymnasium

På Ørestad Gymnasium har en stor flok elever, siden kalenderen skrev oktober, knoklet for at skabe den årlige multiforestilling – en musical bestående af både teater, musik, dans og medieproduktioner. I år er temaet ‘Familie’ og stykket har fået navnet Familieforestillinger.

 

Phoebe Holst Olsson og Leonora Thøgersen går begge i 1.g og var ikke et sekund i tvivl om, at de skulle være med på holdet, af elever, der sammen skaber multiforestillingen på Ørestad Gymnasium. De har begge tidligere erfaring med skuespil og scenekunst og valget om at komme i gruppen af skuespillere var derfor let. 

 

Siden oktober har Phoebe og Leonora, sammen med ca. 40 andre elever fra alle tre årgange på gymnasiet arbejdet på at skabe forestillingen Familieforestillinger, der snart har premiere. Phoebe og Leonora er sikker på, at publikum vil tage godt imod temaet om familie, da det er meget relaterbart. “Alle familier er jo specielle og vi viser både de gode sider og kærligheden, men også de udfordringer, der kan opstå i en familie,” forklarer de.

 

Eleverne laver alt selv helt fra bunden. “Vi brainstormer ideer, udvikler, roller og skriver replikker”, forklarer Leonora og fortæller, at de nu heldigvis er kommet så langt i processen, at de er  i gang med at sætte scenerne sammen, øve deres replikker og lave overgange.

 

Konceptet med, at multiforestillingen er 100% elevproduceret kan til tider føles kaotisk for de medvirkende, fortæller Phoebe. “Det meste af tiden føles det meget rodet, og på et tidspunkt tænker man også; ‘ok bliver det overhovedet til noget?’. Men før man ved det står der en forestilling klar,” siger hun og smiler.

 

Både Phoebe og Leonora har spillet teater før, men det er nyt for dem at være med i en proces, der ikke er tilrettelagt på forhånd. 

 

“For mig var det lidt stressende i starten, for jeg har lavet andet teater før, og det var altid meget struktureret, men uden særlig meget kreativ frihed. Så her på gymnasiet har det været super fedt at kunne komme med ideer og være en del af hele processen og få så stor indflydelse på hvordan scenerne kommer til at se ud,” siger Leonora begejstret.

 

“Jeg synes også det har været virkelig sjovt,” supplerer Phoebe ivrigt. “Det her med, at vi skaber alle scener helt selv er virkelig fedt, for man føler det er ens eget.” 

 

Eleverne i forestillingen er både fra 1., 2. og 3.g og Leonora og Phoebe er glade for, at de har kunne støtte sig til nogle lidt ældre elever, der har været igennem processen før. “Det har været rart at få at vide fra de andre elever, at det er helt normalt, at man kan føle sig rundt på gulvet og ikke føle man har styr på noget, det er bare sådan det er, og det kommer helt sikkert til at gå alligevel”, påpeger Leonora.

 

Ud over at kunne bruge deres tid på at være kreative og få lov til at folde sig ud som skuespillere, har Leonora og Phoebe også fået en ekstra gave ud af at være med i multiforestillingen. Nemlig en masse nye venner. 

 

“Det er virkelig fedt at være med i multi, fordi vi også er så sociale,” siger Phoebe. “Vi er jo 1.g’ere, så vi kender jo ikke så mange på skolen endnu. Men når man er med i multiforestillingen, møder man så mange mennesker, og man bliver nærmest en lille familie,” påpeger hun. Leonora er enig.  “Når der er noget alle bidrager positivt til og skaber sammen, så giver det bare et super fedt sammenhold,” nikker hun. 

 

Begge piger glæder sig til at komme op på scenen og fyre den af foran publikum. “Vi synes det er blevet et rigtig godt stykke i år. Vi blev lidt overraskede, for vi har jo arbejdet på det i  rigtig lang tid, men lige pludselig stod det der bare, og var færdigt,” griner Phoebe. 

 

Premierenerverne er dog så småt ved at indfinde sig. “Jeg er nervøs for at skulle stå på scenen foran så mange mennesker, men jeg tror også, at det bliver virkelig sjovt,” påpeger Phoebe. Leonora stemmer i. “Det giver også noget særligt for os at stå på scenen og vise noget som jeg selv er stolt af og selv har brugt virkelig mange timer på,” forklarer hun.

 

Ørestad-elever med klart budskab til Dragørs unge: Kom og besøg os!

Der går ca. 100 elever fra Dragør på Ørestad Gymnasium, som i denne uge fik besøg af Dragørs borgmester, Kenneth Bøtterup. Ud over at se skolen, blev borgmesteren inviteret til debat med elever fra Dragør og forpersonen for skolens elevråd. Her drøftede de bl.a. fordelingspolitikken på gymnasieområdet og indviede borgmesteren i, hvordan det er at være elev på Ørestad.

 

Mathilde Caroline Bækgaard og Malou Bonny Hansen går i 1.g på Ørestad Gymnasium. De bor begge i Dragør og var derfor med til at tage imod borgmester, Kenneth Bøtterup, for at fortælle ham, hvordan de oplever det at være elev på Ørestad Gymnasium. Og elevernes budskab til Dragørs borgmester var soleklart. De vil gerne tale Ørestad Gymnasium op, og have at kommende gymnasieelever kommer på besøg på gymnasiet, så de unge kan danne deres egen holdning til stedet, frem for at lytte til rygter.

 

Rygter og fordomme skal afmonteres

Mathilde er henvist elev og Malou valgte gymnasiet som 1. prioritet, pga. muligheden for at komme på mediefagslinjen. Begge elever oplever, at de er faldet godt til på gymnasiet, og er kommet i en god klasse. Derfor ville de gerne dele med borgmesteren, at Ørestad Gymnasium er et godt og trygt valg af gymnasium, selvom der går rygter om skolen. “Vi havde begge hørt, at der ikke var et godt socialt miljø på Ørestad Gymnasium, men jeg har oplevet det helt modsatte. Jeg synes, at skolen har gjort meget for at ryste os sammen, og vi har lige så mange fester og cafeer, og sociale arrangementer, som andre gymnasier,” fortæller Mathilde. 

Det er virkelig positivt, at eleverne er forskellige

Både Malou og Mathilde havde hørt rygter om Ørestad Gymnasium, og det påvirkede deres overvejelser ift. hvilke gymnasier, de søgte optagelse på. Malou valgte Ørestad Gymnasium som 1. prioritet, fordi hun gerne vil gå på mediefagslinjen. Mathilde havde valgt gymnasiet fra netop på grund af rygterne. Men i dag er hun glad for, at hun alligevel endte med at gå på Ørestad. “I forhold til de rygter, jeg har hørt, må jeg sige, at jeg slet ikke kan genkende noget af det,” fortæller Mathilde, der bl.a. havde hørt, at det var negativt, at Ørestad er en etnisk mangfoldig skole, og at det faglige niveau var dårligt. “Det her med, at det er en dårlig ting, at der går folk med anden etnisk baggrund, passer overhovedet ikke. Jeg synes det er virkelig positivt, at eleverne er forskellige og kommer fra forskellige baggrunde, fordi det gør, at vi har forskellige synspunkter og lærer meget af hinanden,” mener Mathilde. Og at det faglige niveau skulle være dårligt, oplever jeg slet ikke. Jeg synes jeg bliver meget udfordret i timerne, hvilket jo er en god ting,” fortsætter hun. 

Læs mere om borgmesterens besøg i Dragør Nyt

Talentfulde unge opnår topniveau i Cambridge Engelsk

En særlig diplomoverrækkelse har netop fundet sted på Ørestad Gymnasium. 20 af gymnasiets elever, har nemlig bestået deres kursus i Cambridge Advanced English med meget imponerende resultater.

 

Cambridge Advanced English er, som navnet antyder, et avanceret engelskkursus, der er godt at have på CV’et, hvis man har planer om at studere eller arbejde i udlandet. Lasse 

Lind Henriksen, der er engelsklærer på Ørestad Gymnasium og ansvarlig for Cambridge programmet på skolen, forklarer, at Cambridge Advanced English er et eftertragtet kursus for mange elever. “Certifikatet er anerkendt af 25.000 arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner og regeringsagenturer på verdensplan, så det er godt at have med i bagagen, når man forlader gymnasiet,” påpeger han. 

Begejstring blandt eleverne

Emilie Gaare Andersen og Kamille Liv Kamper, der begge går i 2.g, er to af eleverne, der var med på kurset. De er glade for, at deres gymnasium prioriterer talentaktiviteter, som Cambridge Advanced English. “Jeg synes det er megafedt at få mulighed for at tage certifikatet allerede mens jeg går i gymnasiet, så jeg ikke skal bruge tid på det i mit sabbatår,” påpeger Emilie, der også er glad for, at skolen betaler halvdelen af kursets pris. Kamille er enig. “Jeg vil gerne tage en uddannelse, hvor man skal læse et semester i udlandet og skal vise nogle certifikater for at blive optaget, så på den måde, er det en klar fordel, at få kurset overstået allerede mens man går på gymnasiet,” fortæller Kamille, der drømmer om at læse til mediciningeniør. 

 

Imponerende præstationer

Lasse Lind Henriksen, har været ansvarlig for kurset i mange år, men er i år ekstra imponeret over sine 20 elever, der netop har bestået kurset og opnået meget flotte niveauer.  “Det forløb, vi kører, stiler efter, at eleverne skal opnå det niveau, der hedder C1, som er det næsthøjeste niveau,” forklarer han. “Men i år var de faktisk så dygtige på holdet, at halvdelen formåede at få C2, som er det højeste niveau. Så det var vanvittigt flot,” pointerer han. Emilie, Kamille og resten af holdet er ikke kommet sovende til de flotte resultater. De har nemlig haft ekstra engelskundervisning på gymnasiet, ud over deres sædvanlige timer. “Vi har haft en lang række moduler, der forberedte os på korrekt engelsk brug,” forklarer Kamille. “Heldigvis lå undervisningen i skoletiden, men skemaet blev lavet, så det ikke gik ud over vores øvrige undervisning,” supplerer Emilie.

 

Anbefalinger fra eleverne

Emilie og Kamille anbefaler, at man som elev overvejer at ansøge om at komme med på kurset, hvis man er glad for engelsk. “Mange kan blive skræmt af navnet, fordi det hedder noget med Cambridge og derfor lyder lidt svært. Men hvis man i forvejen er nogenlunde til engelsk og kan lide sproget, så er det ikke så slemt,” fortæller Emilie og påpeger, at man har mulighed for at forberede sig til kurset via Cambridges hjemmeside.

Oplev OEG på vores sociale medier 

På Ørestad Gymnasium er vi meget aktive på de sociale medier. 

Instagram deler vi både de store begivenheder men også bare dagligdagen her på OEG. 

Facebook deler vi nyheder og artikler om skolen, samt billeder fra skolens liv.

YouTube kan du finde vores månedlige OEGLive samlinger, som er filmet i skolens tv-studie.

Scroll to Top