fbpx

OEG snupper priser på elevfilmfestival Øst

 
OEGs medie-elever vandt i sidste uge hele to priser til den store Elevfilmfestival Øst 2022 i Cinemateket! Kortfilmen Der var engang en cowboy produceret af Bryce, Line og Kaisa  fra 2018h vandt publikumsprisen, mens William, Mille og Emma fra 2019i med dokumentarfilmen Mit Rom – gastrolivet i Prati vandt bedste fakta-film. Superfedt at se 4.g’erne – vi glæder os allerede til næste år!
 

Elevernes stemme er i dag er tidligere mediefagselever

William, Bryce, Mille, Emma, Line og Kaisa.

 

Studieturen endte med fornem pris

William Tversted Rasmussen stod sammen med Mille Meilby og Emma Skov bag dokumentaren Mit Rom – gastrolivet i Prati. “Filmen blev skabt på vores studietur i 3.g, hvor vi på mediefagsholdet var i Rom,” fortæller William. “Vi fik til opgave at filme en dokumentar om et specifikt område i Rom. Og vi endte så med at få Prati.“ 

 

Regnede ikke med at vinde

William og resten af gruppen synes, det var fedt at blive udvalgt til at repræsentere Ørestad Gymnasium til filmfestivalen. Men de havde ikke regnet med at vinde. “Vi blev meget overraskede over at vinde, da vi bare havde regnet med, at vi skulle hygge os med de andre mediefagselever og se nogle gode film,” fortæller William.

 

Derfor havde gruppen heller ikke planlagt nogen takke-tale. “Vi havde ikke planlagt, hvad vi ville sige. Men vi var meget stolte og fik overrakt en flot pris i glas,” siger William. “Det endte med, at jeg sagde noget om, at det fede ved film er, at de kan leve videre, selv om man selv som filmskaber, har lagt det bag sig. Lidt ligesom godt håndværk”.

 

Se begge vinderfilmene herunder.

Vil du se flere gode medieproduktioner?

Så tjek OEGtuben ud.