fbpx

OEGs elever går til kamp mod ufrivillig billeddeling, digital mobning og grooming

 
I denne uge summer det af liv på OEG. 130 2.g’ere er nemlig igang med et ret vildt projekt. I projektet går eleverne fra at være skoleelever til at grundlægge deres eget innovationsbureau i rollespillet “Bureau for en uge”.
 
Temaet er det stigende problem med digitale krænkelser blandt unge. Eleverne skal lave en casefilm om problemet og komme med egne løsningsforslag. Ugen står bl.a. på analyser af krænkelserne, idéudvikling, story doing, design thinking, film og historier på sociale medier. Og så får eleverne hjælp fra nogle seje samarbejdspartnere. Bureauerne CPH Strategy, Strømlin, Frederiksens og filmselskabet Bacon kommer og underviser og giver inspiration, mens Red Barnet står for fagligheden angående digitale krænkelser.
 
Projektet afsluttes med et stort Award show den 5. november kl. 13.45-15.00. Her bliver der overrakt priser til de bedste casefilm. Juryen består bl.a. af Sundhedsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling, Jon Lange fra Red Barnet, uddannelseskonsulent, Michael Frederiksen og rektor Mads Lyngby Skrubbeltrang fra Ørestad Gymnasium.
 

 

Elevernes stemme er i dag Andrea, Cornelia, Ian og Umamah fra 2.m.  

De har lavet en videodagbog om deres første dag som bureau.