Fester og fredagscaféer

Fester og fredagscaféer på Ørestad Gymnasium arrangeres af skolens festudvalg OEG-events, som også står for god underholdning og et godt udvalg af drikkevarer i baren; sodavand, øl og cider. Caféerne ligger typisk fredag efter 4. modul fra kl. 16-19 og er med afdæmpet musik og hyggesnak. Festerne foregår om aftenen fra ca. kl. 20-00.30. I løbet af året holdes der fire fester og fem caféer og de har som regel et tema, som man skal klæde sig efter. Temaerne kan skifte fra år til år.

Herunder kan du læse lidt om festerne i skoleåret 2019/2020.

Introfesten – Årgangsfesten

Et par uger efter et nyt skoleår er startet, holdes årets første fest – Introfesten. Festen løber af stablen samme dag som  OEG-games. Dresscoden til introfesten er farvekoordineret, og hver årgang skal klæde sig i en bestemt farve. Er man 3.g’er skal man tage sit hvide outfit på, er man 2.g’er skal tøjet være sort og 1.g’erne skal have noget farverigt eller mønstret på. På den måde kan man nemt genkende dem, der går på ens egen og de øvrige årgange.

 
Introcaféen – Tinder-café

Introcaféen i år havde Tinder tema. Her var der rig mulighed for at mødes på tværs af årgangene, og hvis havde man et godt øje til én, kunne man tage dem med til SPEEDDATING. Derudover stod eventudvalget for en Kahoot, som passede til temaet. Der var præmier til 1., 2. og 3. pladsen.

 

Novembercafé – iPod battle

Til november-cafeen var temaet iPod-battle. IPod-battle er et tema hvert år, fordi det er den ULTIMATIVT FEDESTE måde at sætte i gang i en café på! Ipod-battle er en konkurrence mellem fire eller flere hold, hvor det handler om at hype sit publikum mest muligt med sin playliste. To hold dyster  af gangen, og man får skiftevis 1 minut til at få publikum over på sin side, altså ved at få dem til at lave så meget larm som muligt. Efter hver runde måles lydniveauet i lokalet via en decibel-måler, så dem, der kan få OEG til at larme allermest, vinder.

 
Julefesten – BOND

Julefesten holdes i december, når skoleåret er kommet godt i gang. Til julefesten i 19/20 var temaet BOND og aftenen var fyldt med skønne Bonds og Bond-babes! Dresscoden var at man skulle komme i sine lækreste outfits! Om det er var stilet suit, lak- eller silkekjole var underordnet, så længe man så hamrende godt ud! For at sætte ekstra gang i festen kom OEG’s helt egen Kasra Hakami fra 2.g og optrådte sammen med Jonah Wright og Mellow.

 
Februarcafé – Banko x fastelavn

Årets tema til februarcaféen var banko møder fastelavn. I anledning af fastelavn kunne man slå katten af tønden. Derudover blev der spillet banko med fede præmier! Udover tøndeslagning, blev der afholdt en kostumekonkurrence, hvor man skulle dele et billede af sit kostume på facebook. Den der fik flest likes vandt en præmie.

 
Forårsfesten – Rave x lyskryds

Sidste forårsfest var temaet rave møder lyskryds, og målet var at lyse OEG op! For at det kunne ske, sørgede OEG-events for UV-rør samt et sted, hvor eleverne i hvidt tøj kunne blive malet med UV-maling i lyskrydsets farver. Lyskrydset består af tre farver som symboliserer ens kærlighedsliv: rød, hvis man er 100% optaget, gul, hvis det er kompliceret, og grøn, hvis man er ledig.

Gallafesten 

Gallafesten er den mest eftertragtede af årets fester og adskiller sig fra de øvrige. Alle kan deltage, men aftenens fokus er på 3.g’erne. Gallafesten er nemlig 3.g’ernes sidste fest på OEG, og stemningen er derfor helt særlig. Traditionen tro handler det om at gøre noget ud af sig selv. Derfor sætter man håret, finder sit pæneste tøj frem og lader joggingtøjet blive hjemme til dagen derpå.

Er man 1.g’er, bærer man kjole til lige over knæene og ingen slips eller jakke. Er man 2.g’er, har man kjole på til lige under knæene og gerne slips/butterfly, men stadig ingen jakke. De lange smukke gallakjoler og flotte jakkesæt er nemlig forbeholdt 3.g’erne.

Der vil som regel være to elevfotografer til stede, der foreviger aftenen.

Aftenens program for 3.g’erne :

Velkomsten Programmet for 3.g’erne er lidt anderledes end de andre årganges. Når de ankommer kl. 17, serveres der  velkomstdrinks, og eleverne får taget klassebilleder på trappen ved siden af gymnasiet, samt på den røde løber. Når alle har fået taget billeder, danses der Les Lanciers. Les Lanciers er en selskabsdans, hvor fire par danser overfor hinanden, og det er super sjovt. Da det er en stor aften, er 3.g’ernes forældre er velkomne til at være med de to første timer.

Middagen Klokken 19 siges der farvel til forældrene og 3.g’erne går op på 1. etage, hvor gallamiddagen holdes. Her serveres en lækker 3-retters menu og der er mulighed for at købe drikkevarer fra festudvalgets bar. Klasserne har som regel inviteret deres lærere til at spise med dem. Under middagen skal der kåres elever i forskellige kategorier, heriblandt årets OEG’er, årets par, årets bommert m.fl.. Eleverne har haft mulighed for at nominere til og stemme på kåringerne inden festen.

Festen Efter middagen tager man sin gallapartner under armen og begynder nedmarchen til idrætssalen, som er blevet lavet om til dansegulv. I løbet af middagen er de øvrige elever ankommet og ser på, når 3.g’erne kommer ned af trappen. Herefter starter festlighederne. Der vil være en DJ, som står for musikken indtil en større kunstner kommer på scenen kl. 22. Til forrige gallafest optrådte ICEKIID. Til festen kan man danse og snakke med alle dem, man ikke får set så meget til hverdag. Kl. 00.30 slutter gallafesten på OEG, men har man købt billet til afterparty, fortsætter festen i et lokale, som festudvalget har lejet.

Eksamenscaféen – eksamensbingo (kun for 3.g’ere)

Det er til eksamenscaféen, at 3.g’erne finder ud af, hvilke eksamener de har trukket, og dermed hvilke fag skal op i. Men det er måden, de finder ud af det på, der er sjov. Det offentliggøres nemlig igennem eksamensbingo.

Eksamensbingo starter med, at man får tildelt en personlig bingoplade med nogle numre på. Hvert nummer står for et bestemt fag og rektor læser tallene op et af gangen efterfulgt af, hvilket fag tallet står for. Der jubles og der grædes, når 3.g’erne finder ud af, om det er et af deres stærke eller svage fag, de har trukket. Det er på alle måder en utrolig aften. Eksamenscaféen holdes aftenen før læseferien går i gang. Der er fællesmiddag inden bingo og dresscoden er farvekoordineret efter klasse, f.eks skulle 3.b klæde sig i lilla og 3.p i blå.

Gammel-elev café 

Gammel-elev café er kun for de elever der tidligere har gået på OEG. Til cafeen deltager både dem, der lige er blevet studenter, og dem der har været studenter i flere år. Gensynsglæden er altid stor, når de gamle elever igen mødes med deres gamle klassekammerater eller lærere. Når man bliver student, kan man melde sig ind i facebookgruppen OEG Alumne og blive informeret om fremtidige gammel-elev caféer.