fbpx

Medie

Kunstnerisk studieretning 1

Mediefag A, Engelsk A

Medie er for dig der:

  • Brænder for at arbejde med medier
  • Kan lide film, serier, kampagner, YouTube-videoer, dokumentarer, nyheder mm.
  • Interesserer dig for kommunikation og målgrupper
  • Vil lære at bruge professionelt kameraudstyr

Mediefag på OEG

På Ørestad Gymnasium har vi en stærk medieprofil. Vi har tradition for at oprette mange medieklasser og råder over professionelle produktionsfaciliteter. Som et af de eneste danske gymnasier tilbyder OEG mediefag på A-niveau. Hvis du vælger mediestudieretningen med engelsk på A-niveau, får du desuden et internationalt perspektiv, hvor vi blandt andet producerer film på studieturen.

Vi tilbyder dig en unik mulighed for at fordybe dig i mediefag og blive klogere på film, levende billeder og den nye medievirkelighed. Med denne studieretning får du erfaring med at udarbejde kampagner og arbejde på tværs af medier, med konceptudvikling, manuskriptskrivning og produktion. Du vil også få stor viden om film og andre visuelle medier, og få viden om deres rolle og virkemidler. Du får mulighed for at arbejde med spillefilm, serier fra Netflix og dokumentarer. Desuden kan du producere kampagner, kortfilm og animationsfilm.

Som elev får du en enestående mulighed for sammen med dine studiekammerater at bruge gymnasiets professionelle medielab med tv-studier og kameraudstyr i topklasse. Du får også mulighed for i produktionsperioderne at låne vores bærbare Macbook Pro’s med professionelle redigeringsprogrammer, og du behøver derfor ikke selv at skaffe ekstra teknisk udstyr.

På Medie-studieretningen skal du producere film i samarbejde med organisationer og virksomheder udenfor skolen. Desuden kan du deltage i Masterclasses med folk fra film- og mediebranchen.

“Ørestad har en medielinie. De har deres egen tv-kanal med to værter, og jeg måtte også sige til dem; ”I skal ikke glæde jer til arbejdsmarkedet”, for de var væsentlig mere tjekkede end jeg nogensinde har oplevet i et dansk TV-studie. De streamede ud – det var som at være TV-vært igen.”

– Peter Falktoft om sit besøg på Ørestad Gymnasium.

Vi arbejder bl.a. med:

  • Filmsprog og dramaturgi
  • Professionelt optage- og redigeringsudstyr
  • Medieproduktion i udlandet
  • Manuskriptskrivning og tilrettelæggelse
  • Filmteknik og fortælleteknik.

Medier i andre fag

I dine andre fag arbejder du også med medier. Du analyserer måske britiske valgvideoer i engelsk og undersøger i dansk, hvordan danske politikere kommunikerer via medier. 

 

I samfundsfag lærer du bl.a. at indsamle viden om din målgruppe, så du i mediefag kan producere film, der rammer rigtig. Vi analyserer genrer og skriver manuskripter, men laver også helt almindelige engelske stile og samfundsfagsopgaver, der skal afleveres. 

 

Hvad kan du blive?

På Medie-studieretningen lærer du først og fremmest at kommunikere, og mange af vores elever fortsætter på uddannelser inden for kommunikation, medier, tv, film og kultur.

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til – Klik her

Spændende muligheder for Medie interesserede

Skal du på gymnasiet? Og drømmer du om at arbejde inden for film- og mediebranchen?

OEG Live

På Ørestad Gymnasium foregår den månedlige morgensamling ikke på klassisk vis, hvor eleverne samles i kantinen. Vi samler i stedet vores elever på YouTube, hvor OEG Live livestreames ud til klasserne. OEG Live, samler nyheder og spændende historier om livet på OEG. Morgensamlingen er produceret af medieinteresserede elever, der står for at finde historierne og alt det tekniske bag livestreamen.

Multiforestilling Ørestad Gymnasiums Musical

Multiforestillingen

Navnet multiforestilling afspejler blandingen af forskellige kunstarter som skuespil, musik, dans og medieproduktioner og er unik for Ørestad Gymnasium.

Medie+ MetFilm School Samarbejde Ørestad Gymnasium

MetFilm School

Ørestad Gymnasium har i 2020 indledt et internationalt filmsamarbejde med MetFilm School. Det indebærer bl.a., at MetFilm School vil sende nogle af deres dygtige lærere med mange års erfaring fra filmbranchen til Ørestad Gymnasium for at holde masterclasses og at særligt interesserede Medie+ elever med tiden vil blive tilbudt kortere arbejdsophold på MetFilm School i London eller Berlin.

ASTA filmfestival Ørestad Gymnasium

ASTA Filmfestival

ASTA Filmfestival er en aften i mediefagets navn, hvor mediefagselevernes film vises i Field's biograf og der efterfølgende uddeles ASTA-statuetter til de bedste film.

Dine fag på Medie

Studieretningsfag  Obligatoriske fag  Valgfag

1.g

2.g

3.g

Grundforløb

Studieretningsforløb

Engelsk A

Mediefag A

AP*

NV*

Dansk A

Idræt C

Matematik B

Samfundsfag C

Historie A

Fysik C

Informatik C

Religion C

Biologi C

Oldtidskundskab C

SRP*

2. fremmedsprog

Valgblok

Kunstnerisk fag

Frit C-niveau

Fra C til B-niveau

*AP: Almen sprogforståelse, NV: Naturvidenskabeligt grundforløb, SRP: Studieretningsprojekt

2. Fremmedsprog: Fransk fortsætter B, Tysk fortsætter B, Kinesisk A, Spansk A

Valgblok i 3.g: Billedkunst B, Design og arkitektur B, Dramatik B, Dramatik C, Filosofi B, Filosofi C, Fransk fortsætter A, Idræt B, Matematik A, Musik b, Musik- og lydproduktion C, Psykologi B, Psykologi C, Religion B, Samfundsfag B, Tysk fortsættersprog A

Kunstnerisk fag: Billedkunst C, Design og arkitektur C, Dramatik C, Mediefag C, Musik C

Frit C-niveau i 2.g kan være:  Billedkunst C, Design og arkitektur C, Dramatik C, Erhvervsøkonomi C, Filosofi C, Kemi C,  Musik C, Naturgeografi C, Psykologi C

Fra C til B-niveau i 3.g kan være:Biologi B, Fysik B, Informatik B, Naturgeografi B

Se de fag og niveauer du har på denne studieretning – Klik her .