fbpx

Skolens liv

Vores unikke fællesskab – beskrevet af eleverne selv

Fællesskabet på Ørestad Gymnasium er enormt og kraftfuldt, men stadig meget trygt. Der går rigtig mange elever på skolen, men alle finder hurtigt nogle vennegrupper og får fra starten af et hyggeligt uddannelsesmiljø at møde ind til hver dag. Langt de fleste har både venner i og udenfor klasserne, og man har altid nogen at være i kontakt med til både skolearbejdet og hyggelige stunder. Skolen indbyder til dannelsen af et hyggeligt fællesskab via mange forskellige udvalg og et væld af andre aktiviteter.

Trappen Ørestad Gymnasium Mediegymnasium
Ørestad Gymnasium - Bedste gymnasium i København (efter vores mening)

Trappen er samlingspunktet

Når man kommer ind på Ørestad Gymnasium, er det første man ser vores store trappe. Trappen bliver selvfølgelig brugt til at komme til og fra moduler, men det er også skolens samlingspunkt. Når vi går på den eller kigger på den fra etagerne, er vi omringet af hinanden, og det giver en følelse af at være en del af et større fællesskab.

Det er fantastisk, at man næsten altid kan få øje på en ven. Desuden kan man, når man går på trappen, kigge ind i alle de forskellige klasselokaler, som enten er helt åbne eller med glasvægge.

Arkitekturen bringer os sammen

Vi er her på OEG kendte for vores åbne lokaler. Lige meget hvilket lokale du får undervisning i, føler du dig som en del af fællesskabet. Især lægger bygningens design op til forskellige former for gruppearbejde.

Her er meget højt til loftet, og det giver mulighed for at tænke store tanker.

Det er fantastisk, at man næsten altid kan få øje på en ven. Desuden kan man, når man går på trappen, kigge ind i alle de forskellige klasselokaler, som enten er helt åbne eller med glasvægge.

Ørestad Gymnasium - Bedste gymnasium i København (efter vores mening)
Historie fag Ørestad Gymnasium

Gruppearbejdet 

Undervisningen byder på nye arbejdsformer, hvor man skal lave rigtig meget gruppearbejde. Udover at vi selvfølgelig lærer en masse af, at vi selv sidder med opgaverne, så kommer vi også vildt tæt på hinanden socialt, fordi man i løbet af 1.g får lov til at arbejde i mange forskellige grupper.

Læs mere om undervisningen på OEG her

Udvalg – samles om fælles interesser

Når vi samles i udvalgene, så arbejder vi med en sag, som alle i udvalget er interesserede i. Når man er flere, der interesserer sig for det samme, skaber det en anden form for fællesskab. I øvrigt er udvalgene en rigtig god måde at stifte nye bekendtskaber på, og derfor er det også en god idé at melde sig ind i et udvalg, når man starter på OEG.

Du kan læse meget mere om vore udvalg her

Lan-aften Gaming Udvalg Ørestad Gymnasium
Multiforestilling Ørestad Gymnasium musical

Multiforestillingen 

Multiforestillingen er en af mange traditioner på OEG. Forestillingen er ikke bare en typisk musical. Den har sit navn, fordi mange forskellige talenter kommer i spil. Vi har gennem de sidste år brugt elever, som taler forskellige sprog, og elever der går til cirkus, så de kunne udføre cirkuskunst. Selvfølgelig har vi også elever, der er dygtige til skuespil og musik. Med hjælp fra skolens dygtige musiklærere, Elisabeth og Fritz og dramalæreren, Mette, udvikler vi hvert år en forestilling med forskellige temaer.

Læs mere om vores multiforestilling her

Festerne bringer hele skolen sammen

Festerne er de begivenheder, hvor vi møder dem, vi går i klasse med, dem vi går på valghold med og dem vi sidder i udvalg med. Det at man kender hinanden i forvejen fra  de forskellige skoleaktiviteter gør, at festerne bliver mere hyggelige, fordi man hele tiden møder nogen, man kender.

 Læs mere om vores fester her

Julefest 2019 Ørestad Gymnasium

Vidste du, at Ørestad Gymnasium kun er 

10 min. fra København H i tog? og

14 min. fra Kgs. Nytorv i metro?