fbpx

Stort fokus på medier

Mediefag som dannelsesfag

Ørestad Gymnasium er et gymnasium med en stærk mediefaglig profil. Det betyder, at vi som et af de eneste gymnasier i landet, udbyder en studieretning, hvor du kan få Mediefag A – Engelsk A. Det er dog ikke kun eleverne, på medie-studieretningen, der beskæftiger sig med medier. Vi mener nemlig, det er vigtigt, at alle elever lærer at forstå og forholde sig kritisk til alle former for medier, da medier fylder meget i det moderne samfund og dermed de unges liv. Som et led i elevernes dannelsesrejse på Ørestad Gymnasium, skal de derfor gennem deres skoletid beskæftige sig med medier på mange forskellige måder.

Medie-studieretningen

Som et af eneste gymnasier i landet kan du på Ørestad Gymnasium få mediefag på A-niveau.

Vi tilbyder de bedste rammer for anvendelse af medier i undervisningen, da vi bl.a. har professionelle kameraer, redigeringscomputere og vores eget tv-studie, hvor vi producerer live tv. 

 

Vores studieretning Mediefag A – Engelsk A er en særlig lokal studieretning. Det betyder, at hvis du ønsker at gå på Ørestad Gymnasium for at få netop denne studieretning, skal du på Optagelse.dk sætte et kryds ved studieretningen Mediefag A – Engelsk A.

Læs mere om Medie-studieretningen her

Mediedannelse i fagene

På Ørestad Gymnasium gør vi meget ud af at inddrage mediedannelse i undervisningen. Alle elever kommer fx til at arbejde med et projekt om fake news i løbet af 1.g. Her sætter vi fokus på digital information og misinformation. Derudover får alle elever, i løbet af deres gymnasietid, også besøg af Digital Balance, som gør dem klogere på fordele og ulemper ved brug af sociale medier. 

 

 Vi arbejder også med medier i de enkelte fag. I samfundsfag lærer eleverne fx om sociale medier og deres betydning for unges trivsel, mens de i matematik lærer om, hvordan man kan manipulere data og frembringe det ønskede argument ved at fremstille data på en bestemt måde. Endelig beskæftiger de sig i biologi med, hvordan medier kan bidrage til synet på kultur og natur. 

OEG Live

Vores medieprofil kommer også til udtryk i vores særlige måde at organisere skolefællesskabet på – blandt andet gennem vores morgensamling OEG Live. Her producerer en gruppe af vores dygtige medie-interesserede elever et live talkshow, hvor vi gennem interviews med gæster i studiet og båndede indslag fortæller om alt det vigtige, der sker på OEG. 

Læs mere om OEG Live her

ASTA Filmfestival 

Hvert år afholder vi vores egen filmfestival, hvor den røde løber rulles ud. De bedste mediefagsfilm, der er blevet produceret i løbet af året, bliver forinden valgt ud til finalen, der foregår i biografen i Fields’. 


En fagjury, bestående af kompetente folk fra filmbranchen, er med til at bedømme filmene og uddele priser inden for de mange kategorier. 

Alle er velkomne til at være med til den store prisoverrækkelse med bobler, guld og glimmer. 


Hvis du er nysgerrig kan du se et udvalg af vinderfilm længere nede på siden. 

Læs mere om ASTA Filmfestival her

Multiforestillingen

Medier spiller også en stor rolle i vores årlige Multiforestilling, der samler elever fra hele skolen på tværs af årgange og klasser. Forestillingen er en blanding af forskellige kunstarter som skuespil, musik, medier og dans. Elever, der har særlig interesse for at lave multimedieproduktioner, er således en vigtig del af den samlede produktion, da de bidrager til at definere forestillingens visuelle udtryk.  

Læs mere om Multiforestillingen her

Medieproduktioner

Udvalgte elevfilm

Herunder kan du se udvalgte af elevernes medieproduktioner. Bl.a. ‘Der var engang en cowboy’ og ‘Mit Rom – gastrolivet i Prati’, der begge har vundet priser for bedste film på Elevfilmfestival Øst.

Du kan også se mange flere elevproduktioner på vores YouTube kanal OEGTuben.