Mediefag
Mediefag er for dig der:
- Er interesseret i film, tv-serier, dokumentarer, Youtube og andre sociale medier
- Synes at kommunikation og målgrupper er spændende
- Vil lære at bruge professionelt kameraudstyr fra vores medielab
- Ønsker at udvikle dine ideer og i samarbejde med andre gøre dem til jeres egne spændende film
- Vil opleve de forskellige faser indenfor film- og tv-produktion
- Vil lære at analysere levende billeder
Mediefag på gymnasiet
Mediefag på C-niveau er et af de kunstneriske fag, som du kan vælge i 1.g eller 2.g. Men der er også mulighed for at hæve det til B-niveau, eller vælge det på A-niveau, som del af den kunstneriske studieretning: Medie
I mediefag lærer du først og fremmest at kommunikere med levende billeder, og du får derfor mulighed for at fordybe dig i produktion, virkemidler og storytelling. Undervisningen er en kombination af teori og praksis, hvor du lærer at analysere forskellige former for levende billeder og derefter omsætte teorien til praksis og lave dine egne film. Du kommer gennem alle filmproduktionens faser fra ideudvikling og manuskriptskrivning over filmning og redigering til selve distributionen af den færdige film.
Vi arbejder med:
- Hele filmproduktionens proces (fra idé til færdigt produkt)
- De forskellige roller indenfor filmproduktion (kamera, klip, lyd, lys, manuskript, skuespil, instruktør og producer)
- Hvordan man kan ramme en bestemt målgruppe, efter hvilke filmiske valg man tager
- At forstå og analysere film og tv
Hvordan foregår undervisningen
Undervisningen er en kombination af teori og praksis, hvor du lærer at analysere forskellige former for levende billeder og derefter omsætte teorien til praksis og lave dine egne film. Du kommer gennem alle filmproduktionens faser fra ideudvikling og manuskriptskrivning over filmning og redigering til selve distributionen af den færdige film.
Særlige ting vi laver
I mediefag lærer du at mestre de levende billeders særlige udtryk og bliver bevidst om, hvordan du formidler historier og budskaber gennem filmmediet. Du vil komme til at se og analysere en række centrale film indenfor både fiktion og dokumentar og forstå deres særlige måde at kommunikere på.
Vi lægger vægt på, at dine egne produktionerne sker i samarbejde med andre elever og filmningen sker uden for gymnasiets mure, hvor du bruger virkelige locations og selv finder skuespillere.
Vi har fx om emnerne:
- Filmgenrer
- Tv-serier
- Dokumentarfilm
- Kortfilm
- Nyheder
- Reklamer
- Virale kampagner
- Særlige instruktører og perioder i filmhistorien
Som hævet fag
På Ørestad Gymnasium undervises der i mediefag på tre niveauer. Har du medie på C-niveau, foregår undervisningen over ét år, og du får her en bred introduktion til fagets beskæftigelsesområder. Vælger du at hæve til B-niveau, får du mulighed for at komme endnu mere i dybden med de grene af faget, som du allerede har udforsket på C-niveau og blive udfordret yderligere med nye emner og facetter. Mediefag er således et sammensat fag, hvor teori og praksis er i samspil, og du kommer derfor til at beherske fortælletekniske greb og blive en kompetent filmskaber.
Ydermere tilbyder Ørestad Gymnasium mediefag på A-niveau, hvor du for alvor bliver klædt på til at arbejde selvstændigt og målrettet med dine egne produktioner på et professionelt niveau, og bliver endnu bedre til at analysere film og gennemskue, hvad de består af. Filmproduktion vil være en afgørende del af studieturen, og derudover skal du også producere film til folk uden for skolen, og du vil få nye udfordringer som konceptudvikling, manuskriptskrivning og dybere viden om visuelle medier og virkemidler. Klassen vælger et område inden for filmproduktion, som de går ekstra i dybden med som “særligt studeret område”. Det kan fx være klipning, lyssætning eller lydsiden. Mediefag på A-niveau har også en skriftlig dimension, hvor du lærer at skrive analyser af film, manuskriptskrivning og konceptudvikling.