Kinesisk

Kina spiller en stadig større rolle globalt – og i Danmark. Lær sproget og kulturen.

 

Vi får produceret vores varer i Kina, vi køber kinesiske produkter – og kinesere køber vores produkter. Vi møder mange kinesiske turister i det københavnske gadebilledet. Vi forhandler, diskuterer og studerer sammen med kinesere – men kun få af os taler kinesisk og kan forstå den kinesiske kultur.

I gymnasiet er kinesisk både et færdigheds-, videns- og kulturfag. Det vil sige, at man udover at lære at tale og skrive kinesisk også bliver introduceret til Kinas historie, samfund og kultur.

I videoen kan du høre tre af vores elever fortælle, hvorfor de har valgt at læse kinesisk.

Du lærer at udtale sproget – både de nye lyde og toner – og at tale på et enkelt sprog om de emner, vi har gennemgået i timerne. Du lærer også at skrive mindre tekster med pinyin (kinesisk lydskrift) og tegn – primært på computeren.

Det er ikke svært at lære kinesisk. Det kræver, at du har mod på at lære gloser og sætninger udenad, da kinesisk ikke ligner de europæiske sprog. Til gengæld er
grammatikken meget enkel.

I slutningen af 3.g kan du tale et basalt kinesisk. Du kan fx fortælle om dig selv og dine interesser, spørge om vej og give udtryk for dine holdninger til forskellige emner – fx forurening i Kina eller en film du lige har set.

Faget fokuserer også på tilegnelsen af interkulturelle kompetencer som du kan bruge senere hen i dit studie- og/eller arbejdsliv:

– Hvordan forstår man, hvorfor en kineser gør, som hun gør ?

– Hvordan kommunikerer man med kinesere på en måde, hvor man ikke bliver
misforstået?

– Og hvordan bygger man bro mellem den danske og den kinesisk kultur ?

Ørestad Gymnasium har en venskabsskole i Kinas hovedstad Beijing. Hvis der er stemning for det, tager vi på en sprogstudierejse til Beijing i 3.g, hvor vi bl.a. besøger skolen, ser seværdigheder og tager sproget og kulturforståelsen i brug.
Kinesisk på Ørestad Gymnasium er et A-niveaufag, så det vil sige, at man har det
løbende over alle tre år.

Video: Derfor læser vi kinesisk

I videoen kan du høre tre af vores elever fortælle, hvorfor de har valgt at læse kinesisk.

Oplev det selv

KOM TIL ÅBENT HUS 24. JANUAR 

TILMELD BESØGSDAGE

Værd at vide
Søg optagelse
Hvad går en studieretning ud på?
Hvorfor vælge OEG ?
Studieretninger
Se naturvidenskabelige
Se sproglige
Se samfunds­videnskabelige
Se kunstneriske