Kinesisk

Lær verdens mest talte sprog

 

Kina spiller en fortsat større rolle globalt – og i Danmark. Vi handler, studerer og er i stor kontakt med kineserne, men kun få kan tale kinesisk og forstå den kinesiske kultur. Derfor er kinesisk i gymnasiet både et relevant og kompetancegivende fag, der bygger bro mellem den danske og kinesiske verdensopfattelse. Faget er både et færdigheds-, videns – og kulturdag, hvor man udover at beskæftige sig med sproget, bliver introduceret til Kinas historie, samfund og kultur. I slutningen af 3.g vil du have en grundlæggende forståelse for det kinesiske sprog, være i stand til at tale om emner fra undervisningen, og skrive mindre tekster med pinyin (kinesisk lydskrift).

Det er ikke svært at lære kinesisk, det kræver blot noget andet end du er vandt til fra de andre sprogfag. Kinesisk udfordrer nemlig din tilgang til sprog og giver dig en forståelse for samme, der rækker ud over dit europæiske udgangspunkt. Grammatikken i kinesisk er lettere, men til gengæld er lydene og den kulturelle baggrund for ordenes betydning fremmed og kræver derfor interesse og motivation for at lære gloser og sætninger udenad. Fager fokuserer også på tilegnelsen af interkulturelle kompetencer, som du kan bruge senere i dit studie- og arbejdsliv. Fx spørgsmål som:

  • Hvordan forstår man, hvorfor en kineser gør, som hun gør?
  • Hvordan kommunikerer man med kinesere på en måde, hvor man ikke bliver misforstået?
  • Hvordan bygger man bro mellem den danske og den kinesiske kultur?

I videoen kan du høre tre af vores elever fortælle, hvorfor de har valgt at læse kinesisk.

Kinesisk venskabsskole i Beijing

Kinesisk er et fag på A-niveau og derfor foregår undervisningen over tre år. Således er der også mulighed for en sprogrejse i 3.g til skolens venskabsskole i Kinas hovedstad Beijing. Her vil kulturforståelsen og det lærte fra undervisningen blive taget i brug.

Video: Derfor læser vi kinesisk

I videoen kan du høre tre af vores elever fortælle, hvorfor de har valgt at læse kinesisk.

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske