Spansk

I spansk lærer du at tale sproget og får indblik i kultur og litteratur fra hele den spansktalende verden.

spansk

Spansk er et sprog, der i fremtiden kommer til at blive endnu mere kompetencegivende, end det allerede er i dag. Den spanske verden vokser og får fortsat større international indflydelse, og derfor er spansk i gymnasiet en oplagt mulighed for at blive introduceret til sproget. Spansk er et begynderfag på A-niveau, der både træner sproget og forholder sig til samfundsforholdene i spansktalende lande. Således får du mulighed for at fordybe dig i spansk litteratur, musik, kunst og politik, så du får indblik i sammenhængen mellem sprog og kultur. 

Det er ikke nødvendigt at kunne noget spansk i forvejen, så længe man har interesse i og motivation for at fordybe sig og træne spansk i undervisningen og i de skriftlige opgaver. På Ørestad Gymnasium skrives mange af de skriftlige opgaver i skolen, så læreren er til rådighed i arbejdsprocessen. Derfor er spansk i gymnasiet en god mulighed for at blive virkelig dygtig til sproget, og hvis der arbejdes seriøst med faget, har man i 3.g gode kommunikative og interkulturelle kompetencer.

Her er et eksempel på en elev, der en dag fik lyst til at lave en musikvideo om spansk grammatik: 

La vida trata de gramática
Afspil video

3.g sprogrejse til Spanien

I 3.g tager spanskholdene ofte på sprogrejse til Spanien, hvor der er mulighed for at træne mundtligt spansk ude i virkeligheden. Der er selvfølgelig også plads til hygge og en masse oplevelser.

Alle spansklærere på OEG har boet, arbejdet, studeret og rejst i de spansktalende lande og taler derfor alle flydende spansk – også med hinanden. Det kan du tit høre på gangene og i kantinekøen.

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Sproglige
Naturvidenskabelige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske