Spansk

I spansk lærer du at tale sproget og får indblik i kultur og litteratur fra hele den spansktalende verden.

spansk

Spansk er et sprog, der i fremtiden kommer til at blive endnu mere kompetencegivende, end det allerede er i dag. Den spanske verden vokser og får fortsat større international indflydelse, og derfor er spansk i gymnasiet en oplagt mulighed for at blive introduceret til sproget. Spansk er et begynderfag på A-niveau, der både træner sproget og forholder sig til samfundsforholdene i spansktalende lande. Således får du mulighed for at fordybe dig i spansk litteratur, musik, kunst og politik, så du får indblik i sammenhængen mellem sprog og kultur. 

Det er ikke nødvendigt at kunne noget spansk i forvejen, så længe man har interesse i og motivation for at fordybe sig og træne spansk i undervisningen og i de skriftlige opgaver. På Ørestad Gymnasium skrives mange af de skriftlige opgaver i skolen, så læreren er til rådighed i arbejdsprocessen. Derfor er spansk i gymnasiet en god mulighed for at blive virkelig dygtig til sproget, og hvis der arbejdes seriøst med faget, har man i 3.g gode kommunikative og interkulturelle kompetencer.

Her er et eksempel på en elev, der en dag fik lyst til at lave en musikvideo om spansk grammatik: 

La vida trata de gramática
Afspil video

3.g sprogrejse til Spanien

I 3.g tager spanskholdene ofte på sprogrejse til Spanien, hvor der er mulighed for at træne mundtligt spansk ude i virkeligheden. Der er selvfølgelig også plads til hygge og en masse oplevelser.

Alle spansklærere på OEG har boet, arbejdet, studeret og rejst i de spansktalende lande og taler derfor alle flydende spansk – også med hinanden. Det kan du tit høre på gangene og i kantinekøen.

Prøv gymnasielivet

KOM TIL ÅBENT HUS 11. JANUAR 

TILMELD BESØGSDAGE

Læs mere

Uddannelsesmål og læreplaner.

Her kan du se, hvordan vi bruger undervisningsvideoer på Restudy til at lære

grammatik.

Quizlet er et sjovt site til at træne spansk.

Hér kan man se om man har bøjet sine verber korrekt.

Værd at vide
Søg optagelse
Hvad går en studieretning ud på?
Hvorfor vælge OEG
Studieretninger
Se sproglige
Se kunstneriske
Se samfunds­videnskabelige
Se naturvidenskabelige