Tysk

Tyskundervisning er meget andet end grammatik

På Ørestad Gymnasium indgår tysk som et fortsættersprog på både B- og A-niveau i sproglige og samfundsfaglige studieretninger. Du kan også vælge tysk fortsættersprog på B- eller A-niveau, selvom det ikke indgår i din studieretning.  I tyskundervisningen fokuseres der på kommunikation, tysksproget litteratur, film, musik, baggrundsviden om de tysksprogede lande og meget mere – vi laver altså andet end en grammatik. Således varierer undervisningsformen meget, idet der laves film, podcasts og andre produkter, hvor sproget trænes. Hør tysk rap eller se en minikrimi i videoerne nedenfor: 

Arrangementer og rejser

Tysklærerne på OEG arrangerer mange alternative arrangementer og aktiviteter i undervisningen som fx besøg af unge fra tysksprogede områder, ekskursioner og oplægsholdere. Der er også stor sandsynlighed for at komme på studietur til et tysksproget område eller besøge skolens venskabsskole i Wien. 

Eleverne fik til opgave at skrive og spille dialogen til fortsættelsen af en film, de havde set i biografen. Denne film vandt førstepladsen, og de 4 piger har vundet en tur på Gorms og i biffen.

Eksempler på emner fra undervisningen

  • Det multikulturelle samfund
  • Tysklands historie fx DDR og STASI
  • Bander og kriminalitet
  • Flugt og flygtninge
  • Tysk musik og kunsthistorie
Tema om krimier og spænding
Afspil video
Viderfilm fra tema om jul og nytår
Afspil video

Læs mere om fagene

Alle fag

Studieretninger
Naturvidenskabelige
Sproglige
Samfunds­videnskabelige
Kunstneriske