Tyskundervisning er meget andet end grammatik

På Ørestad Gymnasium indgår tysk som et fortsættersprog på både B- og A-niveau i sproglige og samfundsfaglige studieretninger. Du kan også vælge tysk fortsættersprog på B- eller A-niveau, selvom det ikke indgår i din studieretning.  I tyskundervisningen fokuseres der på kommunikation, tysksproget litteratur, film, musik, baggrundsviden om de tysksprogede lande og meget mere – vi laver altså andet end en grammatik. Således varierer undervisningsformen meget, idet der laves film, podcasts og andre produkter, hvor sproget trænes. Hør tysk rap eller se en minikrimi i videoerne nedenfor: 

Arrangementer og rejser

Tysklærerne på OEG arrangerer mange alternative arrangementer og aktiviteter i undervisningen som fx besøg af unge fra tysksprogede områder, ekskursioner og oplægsholdere. Der er også stor sandsynlighed for at komme på studietur til et tysksproget område eller besøge skolens venskabsskole i Wien. 

Eleverne fik til opgave at skrive og spille dialogen til fortsættelsen af en film, de havde set i biografen. Denne film vandt førstepladsen, og de 4 piger har vundet en tur på Gorms og i biffen.

Eksempler på emner fra undervisningen

  • Det multikulturelle samfund
  • Tysklands historie fx DDR og STASI
  • Bander og kriminalitet
  • Flugt og flygtninge
  • Tysk musik og kunsthistorie
Tema om krimier og spænding
Afspil video

Tysk rap i timen

Hvad vi laver i tysk-undervisningen ? Tysk rap, selvfølgelig !

Oplev det selv

KOM TIL ÅBENT HUS 11. JANUAR 

TILMELD BESØGSDAGE

Værd at vide
Søg optagelse
Hvorfor vælge OEG
Hvad går en studieretning ud på?
Studieretninger
Se sproglige
Se kunstneriske
Se samfunds­videnskabelige
Se naturvidenskabelige